En portion melede, kogte kartofler En portion melede, kogte kartofler
smør smør
2
æg 2 æg
sennep (ikke for stærk) sennep (ikke for stærk)
rasp rasp
Kogt oksebryst Kogt oksebryst
Opskrift:
Kartofler skrælles, koges og passeres igennem purésigten (i dag ville vi bruge el-håndpiskeren). Kartoffelmosen røres med smør, æg og sennep. "Man må tage sig i agt for at den ikke bliver for lind". Smør et ovnfast fad, drys med fintrevet rasp, læg et lag af den kogte kartoffelmos, "herpå lægges ligesom en stjerne skiver af kogt, sprængt oksebryst". Når fadet således er fyldt lagvis, bestrøs den med rasp, drysses med smeltet smør, og gratinen bages ca. ½ time ved 200 .
Man kan med fordel erstatte den kogte oksebryst med skinke.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 10914 gange, og udskrevet 147 gange.
Kommentarer
- 0000-00-00 00:00:00 friskopgravede peberrod rives o tilsættes en kvart liter piskefløde
- 0000-00-00 00:00:00 blandede rodfrugter er eminent at blande i kartoffelmosen
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider