Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mokkakager

Mokkakager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : Sif drost

Indsendt :



Ingredienser:
 Bund:
150 g.mandler
1 dl.Dansukker Sukker
2 æggehvider
 
 Fyld:
3 æggeblommer
1.25 dl.Dansukker Lys Sirup
150 g.blødt smør eller margarine
2 tsk.pulverkaffe
2 spsk.rom (kan udelades)
 
 Pynt:
 chokoladekaffebønner
 
Opskrift:




Mit minibageri


Det føles som luksus at gå på café i byen. I caféernes glasmontrer frister forskellige former for bagværk, store som små, og alle sammen i farver og former, som får det til at boble af glæde i kroppen! Men det er slet ikke nødvendigt at være professionel bager for at lykkes med lignende kunstværker. Her finder du klassiske favoritter, som du selv kan lave i dit eget køkken. Al ære og respekt for stort bagværk, men her er det miniversioner og desto flere mundbidder, det gælder!










Minikanelsnegle


ca. 40 stk.



Ingredienser

75 g smør eller margarine
2 1/2 dl mælk
25 g gær til søde deje
1 knsp. salt
3/4 dl Dansukker Sukker eller Lys Sirup
1 tsk. stødt kardemomme
ca. 7 dl hvedemel



Fyld
50 g smør eller margarine
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. kanel



Pensling
Æg



Pynt
Dansukker Perlesukker



Små kageforme





Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm op til ca. 37° (håndvarmt).



Smuldr gæren ned i skålen, og tilsæt lidt af væsken. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt resten af væsken.



Bland salt, sukker, kardemomme og 2/3 af mælken i. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Tilsæt mere mel, og ælt, til dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et klæde, i 20-30 minutter.



Rør ingredienserne til fyldet sammen.



Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Rul dejen ud til en rektangulær plade. Fordel fyldet på dejen. Del pladen i 3 stykker. Rul hvert stykke sammen til en rulle, og skær den i skiver. Læg i små papirforme. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter.



Sæt ovnen på 250°. Pensl sneglene med pisket æg. Strø perlesukker på. Bages midt i ovnen i ca. 8 minutter.



Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.



Hvis du ikke bryder dig om kanel, kan du fylde sneglene med et af følgende alternativer i stedet:
50 g smør eller margarine, 1/2 dl sukker, 1/2 tsk. vaniljesukker eller
50 g smør eller margarine, 1/2 dl sukker, 2 tsk. kardemomme eller
25 g smør eller margarine, 75 g revet mandelmasse eller
1 dl appelsinmarmelade eller
1 dl rosiner











Minimuffins


ca. 30 stk.



Ingredienser
50 g margarine
2 1/2 spsk. mælk
1 æg
3/4 dl Dansukker Rørsukker eller Sukker
1 1/4 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
2 tsk. kartoffelmel
1/2 tsk. Dansukker Vaniljesukker
Små kageforme



Forslag til smagsgivere
1/2 spsk. kakao
eller
1/2 dl hakket chokolade
eller
revet skal af 1/4 citron
eller
1/2 dl friske eller frosne bær
eller
1/2 dl rosiner



Forslag til pynt
flormelisdrys
eller glasur, 1 dl Dansukker Flormelis og et par dråber vand
eller perlesukker
eller mandler og nødder





Smelt margarinen, og tilsæt mælk. Varm blandingen op, uden at den kommer i kog. Pisk æg og sukker let. Bland hvedemel med bagepulver, kartoffelmel og vaniljesukker. Tilsæt skiftevis melblandingen og mælkeblandingen til æggeblandingen. Lad blandingen hvile i køleskab natten over, det giver muffins med ekstra flotte toppe. Hæld dejen i papirforme i en bradepande. Bages midt i ovnen ved 225° i ca. 5 minutter.











Minibiskuitter


ca. 25 stk.



Ingredienser
200 g mandelmasse
1 1/4 dl Dansukker Sukker
1 æggehvide



Fyld
100 g Philadelphia smøreost light, naturel
50 g smør eller margarine
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker
1 æggeblomme
1 spsk. kakao



Pynt
100 g chokolade, valgfri sort
15 g kokosfedt (palmin)
evt. 100 g finthakkede nødder eller mandler





Riv mandelmassen, og bland den med sukker og æggehvide. Sprøjt eller læg dejen i små runde eller aflange kager på en bageplade med bagepapir. Giv kagerne et hårdt tryk med en finger, så de får en jævn form. Lad dem hvile på pladen i 30 minutter, inden de bages midt i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter. Lad kagerne køle af på pladen.



Rør ost, fedtstof og sukker sammen. Tilsæt vaniljesukker, æggeblomme og kakao og rør, til massen er blandet godt. Smør eller sprøjt fyldet på de afkølede kager. Sæt kagerne i fryseren i ca. 15 minutter.



Smelt chokolade og kokosfedt over vandbad. Dyp kagerne i chokoladen og derefter evt. i hakkede nødder eller mandler. Opbevares i køleskab. Kan fryses.











Marieboller


15 stk.



Ingredienser
Petit choudej
1 1/2 dl vand
50 g smør eller margarine
1 dl hvedemel
1 stort æg



Mørdej
1 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Sukker
1/2 tsk. Dansukker Vaniljesukker
40 g smør eller margarine



Fyld
1 1/2 dl syltetøj
1/2 dl piskefløde



Vaniljecreme
1 æggeblomme
1 dl madlavningsfløde
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker



Pynt
Dansukker Flormelis
evt. syltetøj eller gelé





Bland først ingredienserne til mørdejen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i 1 time.

Fortsæt med vaniljecremen. Bland alle ingredienser, bortset fra vaniljesukkeret, i en kasserolle, og lad blandingen simre ved svag varme, indtil cremen tykner. Lad blandingen køle af, inden vaniljesukkeret tilsættes.

Varm vand og fedtstof til petit choudejen op til kogepunktet i en kasserolle. Tilsæt melet, og kog under grundig omrøring, indtil dejen slipper kasserollens sider. Tag kasserollen af kogepladen, og lad dejen afkøle let, inden ægget tilsættes. Rør grundigt. Læg dejen i små runde boller på en bageplade med bagepapir.

Rul mørdejen ud til en 3 mm tyk plade. Stik små runde kager ud ved hjælp af et decilitermål eller et glas. Læg en kage på hvert dejstykke. Bag nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

Pisk fløden til fast skum, og vend den i vaniljecremen. Lav et lille hul helt nede ved kanten af kagerne, og fyld først syltetøjet i. Fyld flødecremen i en sprøjtepose, og fordel cremen i kagerne. Sigt flormelis over, og pynt evt. med en klat syltetøj eller gelé. Serveres med det samme, så kagerne ikke bliver bløde.











Mokkakager


10 stk.



Ingredienser

Bund

150 g mandler

1 dl Dansukker Sukker

2 æggehvider



Fyld

3 æggeblommer

1 1/4 dl Dansukker Lys Sirup

150 g blødt smør eller margarine

2 tsk. pulverkaffe

2 spsk. rom (kan udelades)



Pynt

chokoladekaffebønner




Mal mandlerne, og bland dem med sukkeret. Pisk æggehviderne til fast skum. Vend det i mandelblandingen. Stil 20 muffinforme på en bageplade, og fordel dejen i dem. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 5 minutter. Lad bundene køle af på en rist, inden de tages ud af formene.



Læg æggeblommerne i en skål. Varm siruppen op til kogepunktet, og hæld den ned i æggeblommerne under grundig piskning. Tilsæt kaffe og evt. rom, og rør, indtil massen er ensartet. Ælt fedtstoffet ind i dejen.



Fordel cremen på halvdelen af kagerne, og læg derefter de andre kager ovenpå. Smør cremen ud rundt om og oven på kagerne. Lav et mønster med en gaffel. Pynt med chokoladekaffebønner.



karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 4391 gange,
og udskrevet 56 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu