kogte, revne kartofler400 g. kogte, revne kartofler
375
g.
sukker375 g. sukker
8
æggeblommer8 æggeblommer
reven citronskal fra 2 citroner reven citronskal fra 2 citroner
60
g.
smeltet smør60 g. smeltet smør
30
g.
mandler30 g. mandler
6
æggehvider 6 æggehvider
25
g.
rasp 25 g. rasp
Opskrift:
Sukkeret og æggeblommerne piskes godt, den revne citronskal og de revne kogte kartofler tilsættes. Det hele røres grundigt sammen. Det smeltede smør, de fintstødte mandler (skal ikke smuttes) og raspen tilsættes, og det hele røres sammen igen. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider forsigtigt i. Dejen kommes i en smurt form og bages i ca. 1 time ved 175. Serveres kold.
Kagen bliver endnu bedre, hvis den bages som en tærte lavet af butterdej. Dejen deles i to stykker, den ene bruges til at beklæde bunden, og den anden bruges som låg – evt. flot dekoreret. Kagen bliver mere "svampet", og mandelsmagen fremhæves betydeligt. Den sidste fremgangsmåde kan varmt anbefales.
Tips:
Kartoffelkagen er bagt som en tærte med butterdej.
Har man lyst til selv at prøve, kan den varmt anbefales - bør spises kold
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(8 stemmer)
Opskriften er vist 27431 gange, og udskrevet 401 gange.
Kommentarer
- 2012-04-17 13:53:54 hvor mange er det til?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider