Schichttorte

Schichttorte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Schichttorte, billede 4 Schichttorte, billede 1 Schichttorte, billede 2 Schichttorte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
12 æg
100 g.smør
150 g.sukker
1 citron
1 tsk.vaniljesukker
150 g.hvedemel
65 g.majsmel
 
 Olie til smøring
6 spsk.Abrikossyltetøj
 
 Chokoladeglasur:
50 g.smør
1 spsk.Sirup, lys
1 spsk.Rom
1 tsk.Vaniljesukker
75 g.mørk chokolade 35%
 
 Glasur:
250 g.flormelis
1 spsk.Rom
0.5 tsk.Vaniljesukker
1-2 spsk.Mælk
 
Opskrift:
Pisk æggeblommerne hvide og tyk cremet ca. 5 minutter.

Pisk smør og sukker hvidt, tilsæt citronskal og vaniljepasta og rør det godt sammen. Tilsæt de piskede æggeblommer og bland godt sammen før hvedemel og majsmel røres i.

Pisk æggehviderne stive, rør 1/3 af æggehviderne i dejen for at løsne konsistensen. Derefter foldes de resterende æggehvider forsigtigt i.

Forvarm grillen til høj

Læg bagepapir i bunden af en springform, sæt derefter ringen på og smør med olie.

Fordel lidt dej jævnt i bunden af springformen, bank evt. lidt på kanten. Sættes i ovnen under grill ca 10 cm. Under grillen og bag i 2 minutter indtil gyldenbrun.

Fjern fra grillen og tilsæt lidt mere dej og bag 3 minutter, dette fortsættes indtil du har 20 lag eller indtil du har brugt al dejen.

Tag den færdige kage ud af ovnen og lad den køle 5 minutter inden du tager den ud af formen. Lad den afkøle på rist.


Smelt abrikossyltetøj i en lille gryde, passer det gennem en sigte og smør toppen og siderne af kagen.

Chokoladeglasur:
Smelt smørret i en lille gryde med sirup, rom vaniljepasta, kog let op, fjern fra varmen og lad det afkøle 5 minutter. Rør chokoladen i og hæld dette i en kold skål og lad det stå til det har passende konsistens til påføring


Læg bagepapir under risten under kagen. Hæld glasuren jævnt over kagen så det dækker helt, overskydende chokolade bliver fanget af bagepapiret og kan genanvendes til at udfylde evt. huller

Til vaniljeglasur sigtes sukker i en skål, tilsæt rom, vaniljepasta og mælk og rør til den er helt glat. Træk et mønster på chokoladeglasuren i tynde striber





karakterer:
Opskriften er vist 18012 gange,
og udskrevet 235 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-12-13 15:56:02
Nu har vi prøvet denne, meget uerfarne med chokoladetemperering men det gik alligevel, synes dog der skulle havde været noget mere chokoladeglasur, det var meget stramt mål/mængde. til gengæld kunne abrikosen godt halveres, og den hvide glasur måske nøjes med 1/4 del