Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjemmelavet vaniljeis med hindbærparfait

Hjemmelavet vaniljeis med hindbærparfait, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet

Indsendt af : Lisbet

Indsendt :



Ingredienser:
 Vaniljeis:
5 dl.piskefløde
1 stang vanilje (jeg bruger 2 tsk. vaniljesukker)
4 pasteuriserede æggeblommer
120 g.flormelis
 
 Hindbærparfait:
300 g.hindbær
150 g.sukker
0.75 dl.vand
 revet skal af 1 citron
 
 Pynt:
 Friske hindbær
 Citronmelisseblade
 
Opskrift:
Vaniljeis:
Pisk fløden til tykt skum. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer og flormelis til det er hvidt. Tilsæt vaniljekorn og vend forsigtigt fløden i. Fordel flødeblandingen i en glasskål eller springform og stil det i fryseren i ca. 4 timer.

Hindbærparfait:
Blend hindbær, sukker, vand og revet citronskal sammen. Bred hindbærmassen ud over den frosne vaniljeis, sæt atter skålen i fryseren og lad det hele fryse sammen til en sammenhængende iskage. Tager ca. 1 time.

Tag desserten ud af fryseren 30 min. før servering. Pynt med friske hindbær og citronmelisse.

Tips:

Det er simpelthen verdens nemmeste is at lave og den bedste is jeg har smagt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (16 stemmer)

Opskriften er vist 49377 gange,
og udskrevet 997 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anette   -  2017-08-02 12:31:50
Skal prøves👍laver en brownie bund og pisker æggehvider stive, kommer på og ind i ovn i 5 min, sådan baked alaska 🍰 Håber jeg😉

Marck  -  2016-06-09 16:06:14
Vanilje isen er ikke en is... det er en parfait..

hanne  -  2016-04-19 12:27:00
jeg synes, der skal lidt mindre sukker i isen. En virkelig lækker isdessert, der blev rost meget mine gæster!

  -  2014-12-27 23:36:55
Er denne is god til en kraftig chokoladekage?

lisbet  -  2012-05-30 15:23:02
jeg tror godt man kan putte chokoladestykker i selve isen, men hindbærparfaiten skal jo ovenpå isen, og der ved jeg ikke med chokolade, men det kan man vel godt hvis man smelter chokoladen med lidt fløde i. Prøv dig frem.

sara  -  2012-05-03 08:57:45
kan man putte chokolade i, istedet for hindbærparfait?

lisbet  -  2012-03-30 09:50:22
Ja isen er god for sig selv alene.

  -  2012-02-07 17:35:21
Er isen god for sig selv?

bigfoot  -  2012-01-27 17:47:55
højt fløjt og for satan da den er god

Lisbet  -  2011-07-20 13:03:08
Til Cille Nej man skal ikke røre i den mens den står i fryseren. Og ja man kan godt lave den dagen før.

cille  -  2011-06-16 21:16:07
skal man slet ikke røre i isen mens den står i fryseren? og ville det ødelægge den at lave den dagen før måske?

jannie  -  2011-05-16 08:51:09
fantastisk is og supernem at lave

  -  2011-02-15 13:09:31
lavet den i lørdags, den var en succes

Maja  -  2011-01-14 17:32:45
Jeg lavede den til nytår. Synes isen var en smule for sød, og tror jeg vil reducere mængden af flormelis næste gang til 100 g. Men lækker var den. Hindbærcoulisen får den nærmest til at smage som citronfromage. Lækkert:)

annette  -  2010-03-22 18:03:13
den lyder spændende, jeg skal have gæster og den vil jeg prøve. i hører nærmere..

Leif  -  2010-03-10 18:08:01
Den er extrem god, smager som en million. Og nem at lave.