Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pekingand

Pekingand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : And - Ænder - Pekingand

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :





Ingredienser:
1 pekingand (2500 - 3000 g)
1 l.vand
1 skiveingefær
1 skalotteløg
3 spsk.honning
1 spsk.riseddike
1 spsk.sherry
 spsk.maizena opløst i 3 spsk. vand
 skalotteløg til pynt
 


Opskrift:

Rens anden. Tør den og bind en snor om halsen. Hæng den til tørre et køligt og luftigt sted i 4 timer. Fyld en stor wok med vandet som koges. Tilføj ingefær, skalotteløg, honning, riseddike og sherry. Lad det koge og jævn med maizena under konstant omrøring.

Læg anden på en rist over en stor skål. Hæld den kogende væske over anden i ti minutter.

Hæng anden op igen i det samme kølige sted denne gang i seks timer, indtil den er helt tør.

Læg anden med brystsiden opad i en rist i en ovn forvarmet til 350 grader. Stil et fad med vand under til dryppelse. Steg i en halv time. Vend anden og steg i yderligere en halv time.

Vend den igen og steg 10 minutter til.

Brug en skarp kniv til at skære det sprøde skin af. Server derefter kød og skind direkte på et forvarmet fad.

Andestykkerne pakker man så ind i små meget tynde pandekager, der serveres til sammen med et udvalg af saucer og forskellige grøntsager som man nu syntes om.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (22 stemmer)

Opskriften er vist 31515 gange,
og udskrevet 704 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2011-12-09 11:12:33
Mik, saucen kan du købe i alle kinesiske forretninger - spørg efter oyster sauce/østers sauce. Og du har delvist ret, anden skal tørre i meget længere tid end 10 timer, men du glemmer at skrive, at ved rigtig pekingand spiser man kun skindet og ikke kødet! En meget normal misforståelse der får en hel del danskere op i en spids sjovt nok...


Mik  -  2011-01-19 17:43:42
Dette er ikke en opskrift på Peking and !- Anden skal koges i 1 min. Tørres med et klæde ind til skindet er løst, derefter pensles med en speciel marinade og lufttørre i mere end 12 timer. Derudover mangler opskriften på den meget særegne sauce der skal bruges når den spises sammen med forårsløg og Kinesiske pandekager...


Lissi  -  0000-00-00 00:00:00
Skal anden ikke marineres i soya?