Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Foie gras terrine med kalvekæber hertil rosiner i orange-mandel sirup

Foie gras terrine med kalvekæber hertil rosiner i orange-mandel sirup, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : And - Ænder - Andelever - Foi Gras

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
125 g.foie gras
125 g.kalvekæber
 laurbærblade
2 spsk.cognac
1 tsk.citron
1 knsp.peber
1 knsp.salt
 
 Rosiner:
1 dl.sultanas rosiner
1 appelsin – saft og revet skal heraf
½ dl.sukker
1 dl.vand
2 spsk.ristede mandler
 


Opskrift:

Kalvekæber koges i vand tilsat salt samt laurbærblade i ca 1½ time, afkøles og befries fra sener og fedt. Foie gras renses for sener, hinder og blodårer, hvorefter den plukkes i små stykker. Kalvekæber, foie gras, salt, peber, citron samt cognac røres sammen. Massen lægges på husholdnings film og rulles stramt ind til en pølse, som pocheres i varmt vand i 4 min, hvorefter den afkøles i isvand.

Saft og skal af appelsin, sukker og vand koges ind til sirup med de hele rosiner, og de ristede mandler tilsættes inden servering.

Anretning:
Der skæres ca 3 cm tykke skiver af terrinen, som anrettes med rosiner og mandler i sirup. Serveres med tyndskåret toastet brød.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 15195 gange,
og udskrevet 323 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
Kun brugt selve fois gras - ikke kæberne - altså slet ikke begyndelsen af opskriften.