Foie gras terrine med kalvekæber

Foie gras terrine med kalvekæber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : Gås - Foie gras

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.foie gras
125 g.kalvekæber
 laurbærblade
2 spsk.cognac
1 tsk.citron
1 knsp.peber
1 knsp.salt
 
 Rosiner:
1 dl.sultanas rosiner
1 appelsin – saft og revet skal heraf
½ dl.sukker
1 dl.vand
2 spsk.ristede mandler
 
Opskrift:
Kalvekæber koges i vand tilsat salt samt laurbærblade i ca 1½ time, afkøles og befries fra sener og fedt. Foie gras renses for sener, hinder og blodårer, hvorefter den plukkes i små stykker. Kalvekæber, foie gras, salt, peber, citron samt cognac røres sammen. Massen lægges på husholdnings film og rulles stramt ind til en pølse, som pocheres i varmt vand i 4 min, hvorefter den afkøles i isvand.

Saft og skal af appelsin, sukker og vand koges ind til sirup med de hele rosiner, og de ristede mandler tilsættes inden servering.

Anretning:
Der skæres ca 3 cm tykke skiver af terrinen, som anrettes med rosiner og mandler i sirup. Serveres med tyndskåret toastet brød.





karakterer:
Opskriften er vist 17245 gange,
og udskrevet 377 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Kun brugt selve fois gras - ikke kæberne - altså slet ikke begyndelsen af opskriften.