Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Nesselrodebudding - Nesselrode budding

Nesselrodebudding - Nesselrode budding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Creme:
2 æggeblommer
2 spsk.sukker
1 spsk.majsstivelse
2.5 dl.fløde 13%
1 stang vanille
2 blade husblads
 
 Endvidere:
250 g.sødet kastaniemos (lille dåse)
1 dl.rød portvin eller malagavin
50 g.finthakket syltet appelsinskal
100 g.rosiner
125 g.syltede kirsebær (gerne Maraschino)
4 dl.piskefløde
 
 Pynt:
 Syltede kirsebær
 kandiserede violer
 
Opskrift:
Begynd med cremen:
Læg husblasen i koldt vand. Pisk sukker og æggeblommer sammen, og pisk majsstivelsen i. Bring fløden i kog , med den flækkede vanillestang. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld tilbage i gryden, og bring den til kogepunktet, under stadig piskning. Tag gryden fra varme, knug husblasen fri for vand, og kom den i cremen - husblasen smelter med det samme. Lad cremen svale.

Læg rosiner og syltet appelsinskal i blød i portvin eller malagavin i en times tid.

Rør kastanjemosen i cremen, og tilsæt rosiner, syltet appelsinskal, lagen derfra, samt de grofthakkede syltede kirsebær.

Pisk fløden til skum, og vend den i. Kom buddingen i en glasskål.

Pynt med syltede kirsebær, og kandiserede violer, lige inden serveringen.

Tips:

Desserten smager også godt, hvis den er letfrossen. Sæt den i fryseren 1-2 timer før serveringen.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 5893 gange,
og udskrevet 67 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu