Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kreoler Hellefisk

Kreoler Hellefisk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Hellefisk

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Kreoler Hellefisk, billede 4 Kreoler Hellefisk, billede 1 Kreoler Hellefisk, billede 2 Kreoler Hellefisk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
100 gram Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1.5 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Okra
3 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
2 spsk. Paprika
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
150 gram Rejer uden skal, kogte
   
800 gram Hellefiskfilet uden skind
60 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Smelt smørret i en tykbundet gryde over jævn varme. Tilsæt finthakket løg og peberfrugt og svits i 4 - 5 minutter, indtil løgene er gyldne. Tilsæt finthakket hvidløg og svits i 30 sekunder.

Rør tomater, bouillon, okra skåret i tynde skiver, sennep, paprika, salt og peber i. Bring blandingen i kog. Skru ned for varmen og lad den småkoge i 5 minutter.

Rør rejerne i og kog saucen i 1 minut. Stil den til side.

Skyl filéterne under rindende koldt vand, dup dem tørre med en køkkenrulle. Drys resten af saltet og friskkværnet peber på, vend filéterne i melet, varm olie i en tykbundet pande og steg filéterne i 6 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.

Opvarm saucen og hæld den i et serveringsfad. Læg fiskefiléterne ovenpå.

Hertil serveres kogte Basmatis ris.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 39476 gange,
og udskrevet 741 gange.


Energi:
KJ total 15346 (3653 kcal)
KJ pr. Pers. 3836 (913 kcal)
Vægt ialt 2988 gram
Vægt pr. Pers. 747 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 513 KJ (122 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 11.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bent  -  2015-11-08 23:57:06
Reducerede til 1 spsk dijon, og bibeholdt 2 spsk paprika. det var meget stærkt, og konen og drengen havde besværd. Har lyst til at prøve igen, men vil reducere til 1/2 spsk af både dijon og paprika, for at kunne smage fisken.


edith  -  2009-05-04 12:46:07
dejlig ret , men der skal ikke så meget dijonsennep i som opgivet ,det er for dominerende , det er jo ikke det man skal smage