Hjemmelavet Krydderolie

Hjemmelavet Krydderolie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 –

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej!

Indsendt af : Morfred

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.rapsolie
 
 Krydderier:
5-6 kornsichuan-peber
30 kornhel sort peber
10 kornhel hvid peber
10 kornhel rosa peber
10 kornhel grøn madagaskarpeber
2-3 fedfrisk hvidløg
3-5 tørrede piri piri chili ELLER
1 frisk Habanero / Scotch Bonnet
 
Opskrift:
Hæld olien i en lille kasserolle sammen med alle krydderierne, og sæt den på komfuret på allerlaveste blus. Lad den stå og hygge sig i en god halv times tid. Rør lidt rundt i ny og næ. Stil olien til side og lad den køle under låg. Når olien er nået ned på stuetemperatur tampes den godt igennem med et piskeris, og hældes derefter på en rengjort og skoldet flaske. Kan evt. sies.

Jeg gider oftest ikke si den, men nøjes med at pille hvidløgene fra med et par spisepinde. Det er også dem jeg bruger til at røre med. Hvidløgene må IKKE blive liggende i olien, da de kan danne giftstoffer ved lang opbevaring.

Tips:

Varianter kan evt. tilsættes lidt frisk timian, rosmarin eller estragon. Kun dine smagsløg sætter grænser her. Eksperimentér! Det er både fornøjeligt og lærerigt. Brug rapsolie af hensyn til sundheden. Rapsolien indeholder færre frie radikaler end andre olietyper, og der er flere flerumættede fedtsyrer end i de andre typer. Rapsolie indeholder desuden omega 6, som er svær at få i kosten på anden vis. Solsikkeolie er også velegnet, men indeholder ikke omega 6. Den indeholder derimod omega 3, som man dog nemt kan få dækket ind ved at spise fed fisk en gang om ugen.





karakterer:
Opskriften er vist 9043 gange,
og udskrevet 125 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-28 14:04:19
Super god opskrift - Også fin Info med hensyn til hvidløget.. Ikke alle der ved det.

  -   2010-01-29 16:36:23
Ups. Glemte lige, at hvidløgsfedene skal have et kraftigt dask med bredsiden af en stor kniv. Det skal man næsten altid gøre, da det frigiver smagsstofferne. Så det tænkte jeg ikke lige over...