Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Islagkage

Islagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : Piaogclauspeter

Indsendt :



Ingredienser:
 Is'en:
4 æggeblommer
8 tsk.sukker
2 tsk.vanillesukker
5 dl.piskefløde
 
 Fyld:
100 g.rå marcipan
0.5 dl.cognac eller sherry eller portvin
40 g.valnøddekerner
40 g.mørk chokolade
 
Opskrift:
Man skal bruge halvdelen af ingredienserne til isbunden. Altså 2 æggeblommer, 4 spsk sujjer, 1 tsk vanillesukker, 2½ dl piskefløde.
Først pisk ægeblommerne og sukker + vanillesukker godt. Stiftpisket fløde vendes forsigtigt i.
Denne portin fryses, og det tager et par timer.
Når dette er frosset, kommes fyldet ovenpå:
Marcipanen røres blød med cognacen og smøres ovenpå isen. Derefter drysses valnødderne og reven chokolade.. Henover fyldet kommes endnu en portion is, som den første.
Så fryses den atter et par timer, og den er klar.


Tips:

Den kan udemærket laves flere uger, inden den skal spises. Tages ud af fryseren en god halv time, inden den skal nydes. Pyntes med fx. Chokoladekringer, reven chokolade, valnødder osv.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9711 gange,
og udskrevet 180 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mig! i 5kl  -  2011-04-05 12:27:40
Kunne godt tænke mig et billede

Pia og Claus  -  2010-01-29 15:36:01
Det er 4 spsk sukker og ikke tsk. Beklager stavefejlen.