Hjemmelavet Chokolade Gelato (italiensk is)

Hjemmelavet Chokolade Gelato (italiensk is), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kold DessertRet : Kold Dessert - Gelato

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Malte

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 dl.letmælk
2 dl.fløde
4 æggeblommer
125 g.sukker
100 g.mørk chokolade
 
Opskrift:
Mælk og fløde hældes i en gryde og varmen til lige før kogepunktet.

Halvdelen er chokoladen smeltes i vandbad.

Æggeblommer og sukker piskes i en anden gryde, til det er lyst og luftigt. Gryden sættes over svagt blus samtidig med at den varme mælk langsomt hældes i mens der piskes. Dette må endelig ikke kommer op at koge. På samme måde tilsættes den smeltede chokolade. Pisk til massen er tyknet (sådan at man kan trække et spor på en træske).

Stil herefter ismassen til afkøling (gerne natten over).

Hak den resterende chokolade.

Hæld ismassen i is-maskinen, og lad denne køre i ca. 20 min, indtil isen er ved at blive lettere frossen.

Tilsæt den hakkede chokolade og frys isen færdig i ca. 20 min yderligere.

Obs. Hvis isen laves uden ismaskine, rør da jævligt i isen under nedfrysningen.

Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden.





karakterer:
Opskriften er vist 23636 gange,
og udskrevet 285 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-15 11:06:39
Den blev bare til sådan noget splat mos? Aner ikke hvad der gik galt?