|
1,2 | dl. | tørret kinesiske svampe1,2 dl. tørret kinesiske svampe | 150 | g. | friske kinesiske æggenudler150 g. friske kinesiske æggenudler | ½ | bundt | choy sum½ bundt choy sum | 1 | spsk. | jordnøddeolie1 spsk. jordnøddeolie | 2 | spsk. | sesamolie2 spsk. sesamolie | 150 | g. | finthakket løg150 g. finthakket løg | 1½ | l. | fiskebouillon1½ l. fiskebouillon | 2 | tsk. | soyasauce2 tsk. soyasauce | 1 | spsk. | tynd strimlet ingefær1 spsk. tynd strimlet ingefær | 2 | fed | hvidløg knust2 fed hvidløg knust | 500 | g. | hellefisk skåret i tynde skiver500 g. hellefisk skåret i tynde skiver | | | Salt Salt | 425 | g. | babymajs hakket425 g. babymajs hakket | 100 | g. | rød peberfrugt i tynde strimler100 g. rød peberfrugt i tynde strimler | | | |
| |
Læg svampene i blød i kogende vand i 20 minutter, lad dem dryppe af og pres overflødig væde ud, skær dem fint. Kog nudlerne hurtigt i kogende vand efter
anvisning på pakken, lad dem dryppe godt af.
Skær bladene af stilkene på choy sums. Skær stilkene i en længde på 1 cm. Varm begge olier i en tykbundet gryde, kom løg og stilke i, steg ved mellemvarme under omrøring i 3 minutter, eller til løg og stilke er møre.
Kom fiskebouillon, soyasauce, ingefær og hvidløg i gryden, og lad det koge op under forsigtig og let omrøring. Kom fiskekødet i, og lad det simre til fisken er næsten mør. Smag til med salt og peber.
Kom majs, peberfrugt, choy sum bladene og svampe i gryden, lad det koge hurtigt op, skru ned for varmen, og lad det simre i 1 minut.
Læg de kogte afdryppede nudler i 4 dybe tallerkner, hæld suppen over nudlerne og server straks.
|