Sprød salat med bid i

Sprød salat med bid i, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Pers.

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : NiQ

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
1 æble
 Lys Eddike
0.25-0.5 agurk
 Citronsaft (gerne friskpresset)
 Salt
 peber
 Salat ( Rucolasalat kan stærkt anbefales her)!
 Citronsaft (Frisk)!
 Sukker
 Honning
 Sesam-/Fuglefrø
 
Opskrift:
Start med at skylle æblet, og smør det ind i honning. Derefter putter du det i en dyb tallerken/skål.
Dernæst kan du begynde på salaten, hvis du har valgt at bruge rocula (som er en lidt stærk salat-art, som ligner mælkebøtte-blade), så skal den ikke skæres i strimler, men lægges i saltvand i 10-15 min. Hvis du har valgt en anden salat, skal den skæres så fint ud som muligt, og gnides ind med salt efter at være blevet skåret ud. Nu skal du have gang i sesam-/fuglefrøene. Lig dem på en pande, INFO: Hvis du bruger Sesamfrø (især), så er de FYLDT med olie, så der er ingen grund til at komme fedtstof på panden, medmindre at du selvfølgelig bedst kan lide dem sådan. Af frø, skal du bruge mellem 1-2 håndfulde frø. Sæt blusset på det højeste, og kom dem på, nu ved jeg ikke om du har prøvet at lave popcorn på en pande før, men når de normalt begynder at poppe skruer man ikke ned, men det SKAL du altså her... For ellers står du med 100 frø, der er sortere end en solsort, og et hus, fyldt med røg, og en lugt der minder om brændte popcorn, så det er vidtigt at skrue ned ( på 1-3, det afhænger af komfuret). Nu skal du bare lade dem stå og hvile for sig selv. INFO: Hvis der er noget jeg har lært lige fra første gang jeg lavede mad, så er det at maden kan ALTID saltes, om det så er dyrt kød fra slagteren, eller det er frø, som i denne situation. Put godt med krydderier på panden nu, mens det står og trækker.
Nu skal du skylde agurken. (Hvis du vil have en RIGTIG lækker salat, så smøre du den ind i en blanding af honning, sukker og salt. herefter river du ca. halvdelen, og skære den anden halvdel ud, (TYNDT)!
Nu kan du begynde at skære æblet, skær det, i fire stadier, så kærnehuset bliver firkantet. Nu skal du bare skære dem ud i tynde skiver. Læg alt det du har nu, i en skål, og anret maden. Kom den i køleskabet derefter.

Nu skal vi igang med dressingen.
Tag en hel appelsin og pres saften ud af den, med en ske. Herefter kommes der citronsaft i, alt efter hvor meget dressing du vil have. Smag den til nu (med salt og peber)! Nu kommes der eddike i, alt efter hvor meget dressing du ønsker. Men PAS PÅ!: Eddike BRÆNDER i halsen, hvis du bruger for meget. Så kan du putte så meget sukker i du vil, smagen af eddike vil stadig være derefter, hvis du ikke rører sukker og honning i efterhånden. Så gør det nu!
Herefter smager du den til igen, og så skal den i køleskabet i et kvarter. HUSK FRØENE!! - De må først komme ud efter kvarteret i køleskabet, ellers bliver de bare våde og bløde, og så er alt dit arbejde ØDELAGT!
Bon apetité! (:

Tips:

Er DET ikke stærkt nok, så kan du altid komme peanuts i, eller noget tørret chili. Hvis du har en kommentar til min opskrift kan du skrive den herunder, du kan også give MIG gode råd til hvordan jeg og andre kan forbedre opskriften. På forhånd tak ^^ P.S: Jeg er kun 13 år, så hvis I ikke syntes om min opskrift (som jeg forresten selv har opfundet), så husk lige på det :)


karakterer:
Opskriften er vist 3640 gange,
og udskrevet 65 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu