Talentfuld tunmousse

Talentfuld tunmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

BuffeterRet : Buffeter - Diverse buffetretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Asta

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 ds.tunfisk naturel a 200 gr
1 mellemstort løg
1 citron saft heraf
2.5 dl.cremefraiche 9%
4 Husblas, blade
1.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
1 glaslyserød rogn (helst stenbider)
1 spsk.vineddike eller lidt mere citronsaft efter smag
 
 Pynt:
 Rejer
 Dild
 Citronskiver
 
Opskrift:
Tunen drænes, løget hakkes fint og begge dele puttes i en skål, sammen med creme fraiche, og det hele røres sammen med en håndmikser (brug dejkroge).
Husblassen lægges i blød i koldt vand, i ca. 5 min. Tryk det omhyggeligt fri for vand, og smelt over vandbad.
Rør lidt af tunblandingen i husblasopløsningen, inden det blandes i resten -så klumper det ikke.
Fløden piskes, og når massen er stiv nok til at danne mønster, vendes flødeskummen i og der smages til med salt og peber, og evt. vineddike eller citronsaft.
Vend forsigtigt kaviaren i, og fyld massen i en velsmurt folieform.
Sæt det koldt og tildækket i min. 2 timer.
Når moussen skal serveres vendes den ud på et fad, og pyntets med rejer, dild og citronskiver.


Tips:

Man behøver ikke at bruge en folieform. Man kan bruge hvad som helst, og for at sikre sig at det ikke sidder fast, så kan man bruge folie i stedet for fedtstof, til at forer formen





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tunmousse

karakterer:
Opskriften er vist 18475 gange,
og udskrevet 288 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu