habanero (eller anden stærk chili)12-15 habanero (eller anden stærk chili)
2-3
alm. peberfrugter2-3 alm. peberfrugter
2
ds.
koncentreret tomat (140 g)2 ds. koncentreret tomat (140 g)
1-1.5
dl.
eddike (evt. krydderedddike eller vineddike)1-1.5 dl. eddike (evt. krydderedddike eller vineddike)
2-3
tsk.
salt2-3 tsk. salt
saft fra 1 citron eller 1 lime saft fra 1 citron eller 1 lime
Lidt
atamon Lidt atamon
Opskrift:
Chilierne, løg, hvidløg og peberfrugter rengøres og skæres i mindre stykker. Jeg fjerner ikke kerner og frøstole fra chilierne. Olien varmes op i en gryde, og tomatpastaen svitses kort. De øvrige ingredienser tilsættes, og der røres lidt rundt. Gryden står og småkoger ca 30 minutter - indtil det ligner en tyk grød. Så blendes pastaen med en stavblender. Ikke for meget, da der stadig skal være lidt grovere stykker imellem. Hvis pastaen er for tynd tilsættes mere tomatpasta, og hvis den er for tyk tilsættes lidt vand eller eddike. Til sidst tilsættes ca. 1 spsk atamon (må ikke koge).
Mens grønsagerne står og småkoger puttes små glas og låg i kogende vand.
Når pastaen er klar fiskes et glas op af det kogende vand og fyldes med chilipasta, hvorefter låget skrues på med det samme.
Tips:
Brug gummihandsker, når du håndtere chilierne - ellers vil du fortryde!
Antallet og typen af chilier kan varieres efter hvor stærk pasta, man vil have.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(29 stemmer)
Opskriften er vist 57717 gange, og udskrevet 1130 gange.