| 
							
						
      					| 600 | 
      					gram | 
      					Torskerogn, frisk600 gram Torskerogn, frisk
     						 | 
    						 
								
      					| 1.5 | 
      					dl. | 
      					      									
      									Hvidvin, tør1.5 dl. Hvidvin, tør             						1 tsk. 5 gram  
1 spsk. 15 gram  
1 dl. 100 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 1 | 
      					dl. | 
      					      									
      									Vand1 dl. Vand             						1 tsk. 5 gram  
1 spsk. 15 gram  
1 dl. 100 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 1 | 
      					tsk. | 
      					      									
      									Salt1 tsk. Salt             						1 tsk. 4 gram  
1 spsk. 12 gram  
1 dl. 80 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 1 | 
      					 | 
      					Laurbærblade1  Laurbærblade
     						 | 
    						 
								
      					| 4 | 
      					 | 
      					Peberkorn, sorte4  Peberkorn, sorte
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					 
     						 | 
    						 
								
      					| 4 | 
      					 | 
      					      									
      									Husblas, blade4  Husblas, blade             						1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					 | 
      					      									
      									Kogevand  Kogevand             						1 tsk. 5 gram  
1 spsk. 15 gram  
1 dl. 100 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 100 | 
      					gram | 
      					      									
      									Ymer naturel100 gram Ymer naturel             						1 tsk. 5 gram  
1 spsk. 15 gram  
1 dl. 100 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					 
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					Sauce:
     						 | 
    						 
								
      					| 100 | 
      					gram | 
      					      									
      									Mayonnaise100 gram Mayonnaise             						1 tsk. 5 gram  
1 spsk. 15 gram  
1 dl. 100 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 100 | 
      					gram | 
      					      									
      									Ymer naturel100 gram Ymer naturel             						1 tsk. 5 gram  
1 spsk. 15 gram  
1 dl. 100 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 100 | 
      					gram | 
      					      									
      									Løg, pillet vægt100 gram Løg, pillet vægt             						1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 2 | 
      					spsk. | 
      					      									
      									Dild, frisk2 spsk. Dild, frisk             						1 potte dild vejer ca. 25 gram.
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 0.5 | 
      					tsk. | 
      					Paprika0.5 tsk. Paprika
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					 | 
      					      									
      									Salt  Salt             						1 tsk. 4 gram  
1 spsk. 12 gram  
1 dl. 80 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					 | 
      					      									
      									Peber  Peber             						1 tsk. 3 gram  
1 spsk. 8 gram  
1 dl. 55 gram  
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					 
     						 | 
    						 
								
      					| 200 | 
      					gram | 
      					      									
      									Musling. konserves200 gram Musling. konserves             						1 alm. dåse muslinger vejer 250 g. og indeholder 150 g. muslinger drønet vægt
             						
     						 | 
    						 
								
      					| 1 | 
      					 | 
      					      									
      									Drueagurk. syltet1  Drueagurk. syltet             						1 syltet drueagurk vejer ca. 60 gram, og 1 dl. hakket drueagurk vejer ca. 80 gram.
             						
     						 | 
    						 
								
      					 | 
      					  | 
      					 
     						 | 
    						 
								 
 |  | 
 Rognen kommes i en gryde sammen med hvidvin, vand, salt og krydderier.
Bringes i kog og småkoger under låg ca. 20 minutter.  
 
Husblasen lægges i blød i koldt vand.  
 
Lagen hældes fra rognen, sies og spædes evt. op til 2 dl.
Husblasen smeltes i den varme lage.  
 
Torskerognen afkøles lidt, og hinderne fjernes.
Rognen kommes i en skål og piskes med lage og ymer (nemmest med håndpisker).  
 
Rognen hældes i en randform 3/4-1 l.
Stivner i køleskab til næste dag.  
 
Sauce:  
Løget hakkes fint.
Ingredienserne røres sammen og smages til.
Lige inden servering vendes agurk i tern og muslinger i.  
 
Saucen kommes i midten af randen eller serveres til.
 
  
 
 |