Himmelske jomfruhummerhaler i ovn

Himmelske jomfruhummerhaler i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Himmelske jomfruhummerhaler i ovn, billede 4 Himmelske jomfruhummerhaler i ovn, billede 1 Himmelske jomfruhummerhaler i ovn, billede 2 Himmelske jomfruhummerhaler i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.jomfruhummer
 
 Krydderolie:
1 dl.Olivenolie
3 fedhvidløg
 Salt
 peber
 mynte, frisk
 salvie, frisk
 timian, frisk
 
Opskrift:
Brug en god oliven olie og hæld op en skål. Krydderurterne 2 spsk. ialt hakkes fint og vendes i olien sammen med hakket hvidløg, salt og peber og stilles til side.

Knæk halen af mod ryggen så den sorte tarm kommer med ud.

Klip nu med en lille skarp spids saks skallen igennem på maven af hummerhalen. Luk halen op og bred den ud så den deler sig i skallen.

Læg halerne på en bageplade med maven op, smør dem med krydderolien.

Sæt hummerhalerne i en varm ovn på 200 grader C. alm. ovn i max. 6 minutter.… sæt stopuret til -
De må endelig ikke få mere.

Tips:

Friske krydderier - f.eks. mynte salvie og citronmelisse - der findes andre skønne citron krydderplanter. Brug hvad som helst.

Vi har her brugt hele jomfruhummere, men da det kun er halerne vi bruger så vil du også kunne købe og bruge jomfruhummerhaler, så skal du kun indkøbe ca. 350 g. pr. kg. hele jomfruhummere.

Selve kroppen kan du bruge til en hummersuppe.

Tilbehør.
Flutes/bagerens den gode, eller bag selv Salat - som man selv syntes Hvidløgssmør Italiensk pasta - Brug den tynde pasta -…. købes i f.eks. Føtex og findes i køleboksen Pesto - grøn el. rød - (helst hjemmelavet)


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (30 stemmer)

Opskriften er vist 316612 gange,
og udskrevet 3602 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu