Asparges med indbagt krydderurtesmør

Asparges med indbagt krydderurtesmør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Asparges, grønne og hvide

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.asparges, grønne eller hvide
 
 krydderurtesmørret:
100 g.smør
1 tsk.finthakkede krydderurter
 salt
 
 indbagningen:
 hvedemel, gerne ristet i ovnen
1 æg, pisket
 revne franskbrødskrummer
 
 Lidt olie
 salt
 
Opskrift:
Tilbered krydderurtesmørret ved at røre det let bløde smør med de finthakkede krydderurter og smag til med salt. Form smørret til en lille blok, mindst 2 cm tyk og 4 cm bred. Stil det i køleskabet, til det er blevet fast. Skær det derefter i 2 blokke á 2 x 2 cm. panér smørblokkene ved at vende dem i melet, derefter i ægget og til sidst i de revne franskbrødskrummer. Sørg for, at smørret er dækket af krummer på alle siderne. Stil smørret i fryseren. Ovenstående gøres klar dagen før.

Rens de friske asparges, skræl de hvide og skær evt. lidt af bunden bort. Del aspargeserne, således at de tykke er for sig og de tynde for sig. Bring en gryde med rigeligt let saltet vand tilsat et par dråber olie i kog. Læg de tykke asparges i vandet ca. ½ min. Læg derefter de andre i og kog yderligere et lille minut. Tag aspargeserne op og læg dem på et klæde. Aspargeserne er nu helt sprøde. Drys evt. med lidt salt og læg klædet over aspargeserne, så de holder sig varme. Varm et par spsk. olie på en pande. Når olien er godt varm, steges de frosne, panerede smørblokke hastigt på alle sider. Efter stegningen lægges de på en tallerken.

Anret aspargeserne sammen med det indbagte smør og evt. lidt af de krydderurter, som smørret indeholder.





karakterer:
Opskriften er vist 15852 gange,
og udskrevet 204 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu