hvedemel, gerne ristet i ovnen hvedemel, gerne ristet i ovnen
1
æg, pisket 1 æg, pisket
revne franskbrødskrummer revne franskbrødskrummer
Lidt olie Lidt olie
salt salt
Opskrift:
Tilbered krydderurtesmørret ved at røre det let bløde smør med de finthakkede krydderurter og smag til med salt. Form smørret til en lille blok, mindst 2 cm tyk og 4 cm bred. Stil det i køleskabet, til det er blevet fast. Skær det derefter i 2 blokke á 2 x 2 cm.
panér smørblokkene ved at vende dem i melet, derefter i ægget og til sidst i de revne franskbrødskrummer. Sørg for, at smørret er dækket af krummer på alle siderne. Stil smørret i fryseren.
Ovenstående gøres klar dagen før.
Rens de friske asparges, skræl de hvide og skær evt. lidt af bunden bort. Del aspargeserne, således at de tykke er for sig og de tynde for sig. Bring en gryde med rigeligt let saltet vand tilsat et par dråber olie i kog. Læg de tykke asparges i vandet ca. ½ min. Læg derefter de andre i og kog yderligere et lille minut. Tag aspargeserne op og læg dem på et klæde. Aspargeserne er nu helt sprøde. Drys evt. med lidt salt og læg klædet over aspargeserne, så de holder sig varme. Varm et par spsk. olie på en pande. Når olien er godt varm, steges de frosne, panerede smørblokke hastigt på alle sider. Efter stegningen lægges de på en tallerken.
Anret aspargeserne sammen med det indbagte smør og evt. lidt af de krydderurter, som smørret indeholder.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(3 stemmer)
Opskriften er vist 14284 gange, og udskrevet 180 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider