Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Speltmels lagkage

Speltmels lagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : Lene Dyrborg

Indsendt :



Ingredienser:
 Lagkagebund:
2 æg
125 g.sukker
50 g.smør
75 g.chokolade (70% eller mere)
1 tsk.bagepulver
135 g.speltmel
1.25 dl.mandelmælk - eller andre mælketyper
 
 Lagkagecreme:
2.5 dl.mandelmælk evt blandet med fløde - eller andre mælketyper
1 vaniljestang (vaniljesukker kan også bruges ca 1 tsk)
2 æg
2 spsk.speltmel
2 spsk.sukker
 
 Sammenlægning og pynt:
 evt.lidt portvin
350 g.frosne hindbær eller anden frugt
100 g.flormelis
1 spsk.varmt saft fra de optøede bær
0.25 dl.fløde
 
Opskrift:
KAGEBUND:
Pisk de hele æg godt og pisk sukker i lidt efter lidt. Massen skal piskes til den er let skummende.

Smelt smør og chokoladen og pisk det i æggemassen.
Bland speltmel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggemassen, skiftevis med mælken.
Bag strakt dejen i en springform, der forinden skal smøres godt. Bagetid ca. 20 minutter ved 180 grader i varmluft ovn(ved alm. ovn lidt højrere temperatur. Tjek om kagebunden er færdig med en strikkepind eller lignede.
Kagebunden er afkøles og deles til 2 bunde.

KAGECREME:
Mælken der kan blandes med fløde (samlet 2½ dl) bringes i kog sammen med vanilje. Imens røres æg, sukker og æg sammen. Den kogende mælk dryppes i massen under omrøring. Cremen hældes tilbage i gryden og gives et opkog og stilles til afkøling.

SAMLING OG PYNT
Den nederste lagkage bund kan evt. stænkes med lidt portvin.Kagecremen piskes igennem og

ligges på kagen. Herover ligges bærene, inden den øverste kagebund ligges på. Kagen pyntes med glasur, der røres sammen af saft og flormelis til en tyk grød (Hindbærsaften giver glasuren en flot rød farve).
Læg glasuren på og lad kagen hvile til dagen efter, hvor den pyntes med flødeskum.

Tips:

Kagen bliver bedst hvis den ligges sammen dagen før, så bliver den bedst. Dog skal flødeskummet pisket og ligges på lige inden servering.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7486 gange,
og udskrevet 120 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

lene dyrborg  -  2009-10-17 16:35:56
Glemte helt at skrive at kagen er lavet på økologiske ingredienser. Dette kan selvfølgelig fravælges. Ligeledes kan du eksperimentere med at bruge sojafløde, hvis du ikke må bruge ko-fløde

  -  2009-10-17 16:31:43
Glemte helt at fortælle at alle ingredienser var økologiske, men dette er selvfølgelig et valg