Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Svampet chokoladekage

Svampet chokoladekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Svampet chokoladekage, billede 4 Svampet chokoladekage, billede 1 Svampet chokoladekage, billede 2 Svampet chokoladekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kage:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 spsk. Kaffe. instant. pulver 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 20 gram
1.75 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
60 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
0.5 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
550 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1.25 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
250 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.25 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
160 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   


Opskrift:
Forvarm ovnen til 160 grader C. alm. ovn. Smør en dyb, rund 22 cm kageform med smeltet smør eller olie. Beklæd bund og side med bagepapir, og lad det gå mindst 2 cm op over kanten.

Rør smør, chokolade og kaffe i en gryde med godt 1.75 dl varmt vand over svag varme, indtil smør og chokolade er smeltet og blandingen er glat. Tag den fra varmen.

Sigt mel, bagepulver, kakao og natron ned i en stor skål. Rør sukker i, og lav en fordybning. Rør æg, olie og kærnemælk sammen, kom det i skålen, og rør langsomt melblandingen i, derefter den smeltede chokolade. Bland det hele godt.

Kom dejen i formen, og bag 1t40min. Prøv med en kødnål: hvis den ikke kommer ren op, bages kagen endnu 5-10 min. Lad den afkøle i formen. Når den er helt kold, tages den ud.

Til glasuren blandes alle ingredienser i en gryde over svag varme, indtil chokolade og flormelis er smeltet. Bring det i kog, skru ned, og lad det simre 4-5 min. Tag det fra varmen, lad det køle lidt af. Kom kagen over på en rist over en plade, og hæld glasuren over. Vær omhyggelig med at dække siderne. Pynt evt. med chokolade.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (34 stemmer)

Opskriften er vist 129692 gange,
og udskrevet 1571 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 41312 (9836 kcal)
KJ pr. Portion 41312 (9836 kcal)
Vægt ialt 2578 gram
Vægt pr. Portion 2578 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1602 KJ (381 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 18.3 gram
Kulhydrat 50.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Gitte   -  2020-04-09 17:26:08
Verdens bedste chokoladekage 😀

Viggahj  -  2017-09-11 17:23:02
Hej kan man bruge almindeligt mælk istedet for kærnemælk

KiPet  -  2016-06-21 10:22:21
God sammensætning af ingredienser. Men noget helt galt med bagetiden, mon det er en opskrift fra de gamle gas ovnes tid? I min el ovn fik kagen en time hvilket var ca 20 min for meget. Kage dejen højde da den blev sat i ovnen var ca 3 - 3,5 cm. Altså bagt i en rimelig stor form men ikke en bradepande.

Anders  -  2016-03-18 13:14:29
Jensen: Det er nok varmen i ovnen den er gal med. Forestiller mig din har fået for lidt hvis den falder sammen. Husk de fleste ovne varme lidt mere end 160 eller lidt over (150-170 grader) Prøv at sætte ovnen på 170 grader næste gang. Eller brug ovn termometer for at lære din ovn at kende.

jensen  -  2015-11-10 21:13:55
Min kage faldt sammen. og var og var klæg inden i. anden kage er også faldet sammen´, ved ikke hvordan den er inden i, den er stadig varm. er der nogen forslag ?

  -  2015-01-24 10:11:48
Den bedste chokolade kage jeg har bagt op til dage

Freia  -  2014-11-01 14:57:44
Mega god kage har lavet den 10 gange tror jeg og den er altid blevet perfekt

gitte  -  2014-07-03 09:44:00
den er nem at lave, smager super godt!!! Jeg stiller den i kølekab, når glasuren er kommet på, så stivner den hurtigere;) holder sig frisk i flere dage

  -  2013-05-30 11:12:14
Bagte den i stedet i en firkantet bage form (ca. 22x30 cm) så bliver den mere passende i højden (synes den bliver alt for høj og hæver ud over det hele hvis man bruger den runde form som der står man skal) og man behøver ikke bruge mere en et enkelt ark bagepapir. Bagetiden var 1 time og et kvarter. Men ellers er det en fantastisk god opskrift! Virkelig lækker svampet kage:-)

Wittendorff  -  2013-03-28 17:11:02
Jeg har netop brugt denne opskrift til en fondantkage - FANTASTISK!! Svampet, lækker og den direkte vej til et slagtilfælde!!! :) 2 * opskrift til en form på 27,5 cm i diameter... den skal have noget længere tid og ved svagere varme.

Maria  -  2012-12-16 12:51:40
Rigtig lækker kage men jeg tog min ud 20 min før den reelt skulle da jeg syntes den var færdig der. Var bange for at den ville blive tør hvis den fik den resterende tid. Min blev perfekt og passede rigtig godt til en gang vanilieis og bær :) God fornøjelse!

Rosa  -  2012-11-02 13:27:16
Kan det virkelig passe at den skal bages en time og fyrre minutter?

Helle  -  2012-11-01 13:12:32
Mmm.. lyder rigtigt lækkert! Vil lige høre om kagen bages på varmluft eller alm. ovn?

tine  -  2012-09-24 21:55:14
super lækker og vil man have en nem creme i er dr. otekers kagecreme med chokolade deri bare mums

Karina  -  2012-03-12 08:07:54
Fantastisk kage! Jeg har brugt den i sammenhæng med at skulle lave fondant-kager og den er et hit hver gang.

  -  2012-01-31 22:03:41
Bliver denne kage tør af og står i køleskabet?

Sarah  -  2012-01-18 17:09:06
Super lækker kage! Brugte den til en desserttallerken. Virkelig lækker med god blød vanilleis og lidt jordbær coulis.. Nam nam...

Lilian  -  2010-04-20 16:23:29
super dejlig chokoladekage, fik aldrig lavet glasuren men det var heller ikke nødvenig, den smagte rigtig godt uden. jeg vil fremhæve at den var nem at lave og så holdt den sig lækker i flere dage jeg spise det sidste stykke 4 dage efter den var bagt og den blev aldrig tør.

  -  2010-01-23 16:10:01
Skidt med alle de andre opskrifter på chokoladekage, det her ER den bedste! Den bliver næsten kun bedre af at få lov til at stå et par dage i køleskab! mmmm.... Bager ALTID efter den her opskrift.

  -  2009-10-25 21:46:48
Tilsatte 5 bananer - den blev go!