| |
|
Krydret salat med skaldyr
Krydret salat med skaldyr, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
100-200 | g. | krabber, rejer eller hummerhaler, kogte100-200 g. krabber, rejer eller hummerhaler, kogte | ½ | tsk. | rejepasta½ tsk. rejepasta | 2 | tsk. | hvidløg, finthakket2 tsk. hvidløg, finthakket | 1 | | skalotteløg, finthakket1 skalotteløg, finthakket | 3-6 | | chili, finthakkede3-6 chili, finthakkede | 1 | spsk. | galangarod, finthakket1 spsk. galangarod, finthakket | 2 | stilke | citrongræs, fintsnittet2 stilke citrongræs, fintsnittet | 1 | tsk. | sukker1 tsk. sukker | 1 | spsk. | tamarind eller 1 spsk. tamarind eller | 2 | spsk. | citronsaft2 spsk. citronsaft | 1-2 | spsk. | thai fishsauce1-2 spsk. thai fishsauce | 3 | spsk. | olie3 spsk. olie | 4 | blade | icebergsalat, strimlet4 blade icebergsalat, strimlet | 250 | g. | bønnespirer250 g. bønnespirer | 10-15 | | sukkerærter, delt på langs10-15 sukkerærter, delt på langs | 2 | | lime, i både2 lime, i både | | | frisk koriander, til pynt frisk koriander, til pynt | | | |
| |
Alle krydderier stødes i en morter til en jævn pasta.
Bland denne pasta med sukker, tamarind eller citronsaft og fiskesauce.
Opvarm blandingen i olie og hæld den over skaldyrene. Mix det grundigt og lad det trække mindst 30 min.
Anret alle grøntsagerne på et serveringsfad og læg skaldyrene på til sidst.
Pynt med frisk koriander eller basilikum.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 15470 gange, og udskrevet 201 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
|
|