Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fødselsdags-lagkage uden tilsat sukker

Fødselsdags-lagkage uden tilsat sukker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Bageren

Indsendt :





Ingredienser:
 Lagkagebunde:
4 Æg
115 g.Atwel søde/bagemiddel
40 g.Hvedemel
40 g.Kartoffelmel
1 tsk.Bagepulver
 
 Kagecreme:
2.5 dl.Skummetmælk
1.5 spsk.Atwel søde/bagemiddel
1 stang Vanilje
1 spsk.Maizena
2 Æg
 
 Fyld:
2 Bananer
4 spsk.Vand
9 spsk.Flordrys
 


Opskrift:

Lagkagebunde:
• Æggene piskes sammen og atwel drysses i under fortsat piskning.
• Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver blandes sammen, og vendes forsigtigt i æggemassen.
• Dejen hældes i en springform med en diameter på ca. 20 cm.
• Bages ca. 30 minutter v. 175 °C.
• Efter afkøling deles bunden i to.

Kagecreme:
• 2 dl mælk hældes i en tykbundet gryde. Gem lidt til maizenaen. Atwel drysses i under konstant piskning.
• Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Korn og stænger tilsættes til mælken.
• Æggene piskes let sammen og tilsættes til mælken.
• Cremen varmes op under konstant piskning.
• Maizenaen udrøres i den sidste ½ dl mælk, og blandingen tilsættes til cremen under fortsat piskning.
• Cremen gives et opkog.
• Den kogte creme hældes over i en skål og sættes på køl.

Sammenlægning af lagkagen:
• Vaniljestængerne fjernes fra den kolde creme. Bananerne skæres i tynde skiver og tilsættes til cremen.
• Den ene bund lægges på en tallerken. Cremen smøres på bunden. Den anden bund ligges ovenpå.
• Vand og Atwel flordrys blandes sammen, konsistensen skal være som ved alm. glasur. Glasuren smøres ud på den øverste bund.

TIPS:
• Pisk evt. 2,5-5 dl fløde eller cremefine og dekorer kanten og siderne. Dekorer med en sprøjtepose med stjernetyl. (Cremefine indeholder tilsat sukker, men kun 19 % fedt, i stedet for de 38 % fedt i piskefløde).
• I stedet for at dekorere lagkagen med fløde eller cremefine, kan den dekoreres med marcipan uden tilsat sukker, som rulles ned, og skæres ud i et bånd, som vikles om kagen.
• Skift fx bananerne ud med frisk frugt eller bær, eller lav en lækker blanding.
• Tilsæt lidt pisket fløde eller cremefine til cremen, hvilket gør den mere luftig og lækker.
• Tilsæt evt. lidt hakket mørk chokolade uden tilsat sukker, til cremen.
• Tilsæt evt. lidt frugtfarve til glasuren.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 11030 gange,
og udskrevet 129 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu