Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Sushiris (Billige)

Sushiris (Billige), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 personer

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Cosmio

Indsendt :



Ingredienser:
500 g.grødris
7 dl.vand
 
0.5 dl.risvineddike
40 g.sukker
8 g.salt
 
Opskrift:
Risene i en gryde overhældes med koldt vand, og risene knuges/krammes med hænderne. Vandet hældes fra. Denne proces gentages indtil vandet ikke længere tager farve fra risene, og har til formål at få noget af al stivelsen væk. (Jeg plejer at blive utålmodig efter 4-5 skylninger.)
Risene drænes og der tilsættes 7 dl vand.
Bring i kog, og skru ned, så de kun akkurat koger. Kog under låg i 10 min, derefter flyttes gryden fra blus, og står i 15 min.

Risvineddike, sukker og salt varmes i en gryde indtil alt sukkeret er opløst, og tages fra. (Denne blanding kan købes færdig.)

Hæld risene ud i en stor skål, helst af træ, og hæld sushieddiken over, og rør rundt, så risene kan køle.

Når risene er kolde, kan de bruges til at lave sushi.

Tips:

En ægte sushikok ville nok vende øjne af, at jeg bruger grødris - men prisen bliver ca. 1/10 af prisen for sushi-ris, og personligt kan jeg ikke smage forskel. Risene bliver meget klistrede, så hav en skål med koldt vand stående til at dyppe fingrene i når du laver sushien - risene klistrer ikke så meget til våde fingre.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (60 stemmer)

Opskriften er vist 72638 gange,
og udskrevet 338 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Maj  -  2019-06-17 18:41:56
7 dl vand er for lidt til 500 g ris. De er helt hårde indeni.

  -  2018-07-05 09:31:42
Her er så en mulighed for at himle med øjnene endnu en gang😉 her i huset skifter vi risvinseddiken ud med æblecidereddike og bruger grødis. Min datter kalder det SU budget sushi. Og det smager super.😃hilsen Vivi

Bettina  -  2018-05-12 15:58:22
Det er præcis lige så godt som sushi ris 👍👍👍

Jens R.  -  2017-03-22 10:35:28
Det er en perfekt måde at lave billige sushiris på, og der er absolut ingen forskel i smagen, det eneste man kan "klage" over, er en smule anderledes konsistens og udseende. Alle disse ekstremt dyre og eksklusive rissorter, er udelukkende for hipstere og wannabees, der tror de er noget ved "musikken" eller gerne vil være det. Jeg har lavet hundredvis af sushi-rolls med ganske almindelige grødris, og har altid fået ros - ikke én eneste har kunne smage forskel på mine grødrisruller og "feinsmecker" ruller fra high end sushi takeouts, og det selvom der har været mange sushi aficionados imellem. Brug roligt de billige grødris, de er absolut udmærkede til formålet, og der er ikke nogen der kan smage forskel alligevel. :)

  -  2015-12-31 09:44:38
Hvorfor så meget sukker?

Birgitte  -  2015-12-28 09:55:27
Har været på sushi-kursus hos en japansk sushikok - her i DK og vi brugte også grødris. Det havde ikke været nødvendigt, da vi jo selv skulle betale udgifterne til ingredienserne, men det var, hvad der blev anbefalet ;-)

Simon  -  2012-12-15 10:04:29
Lærte at lave Sushi af en Japaner på min rejse, hun vendte det hvide ud af øjnene da jeg nævnte sushi-ris, hvilket hun mente var et påfund, man skulle bare bruge de mindste ris man kunne finde altså i DK grød ris. :)

linda  -  2011-10-19 08:17:17
Sushi risene er mere klistrede end grødrisene. Grødrisene kan fint bruges og bliver ok, men en kombination med 1 dl sushiris og 3 dl grødris er nok mere perfekt. Der er ingen smagsforskel. Sushi ris kan være svære at arbejde med fordi de er så ekstremt klistrede så husk våde fingre hele tiden.

Mig  -  2011-01-11 12:15:41
Jeg laver osse sushiris af grødris. Men en gang hvor jeg var inde hos den Kinesiske Købmand på Nørre Voldgade blev jeg af en professionel kok belært om, at det er en FORBRYDELSE at bruge grødris til sushi! I mellemtiden har jeg kigget i forskellige kogebøger om emnet. Nogle anbefaler særlige rissorter til formålet. Navnene på disse har jeg glemt. Andre anbefaler blot rundkornede ris. Atter andre anbefaler ris som har adskillige år på bagen ud fra devisen: Jo ældre jo bedre - jeg gætter på, at stivelsen i risene aftager med årene. Grødris er noget af det mest rundkornede man kan komme i nærheden af. Hvad kan man så lære af det?

Allingham  -  2010-09-10 14:30:37
Nu er det anden gang jeg bruger dene opskrift.. Og må sige, at jeg heller ikke kan smage forskel... Så den her opskrift får kun store ++++++ herfra :)