Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fynsk æbleflæsk

Fynsk æbleflæsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

PålægRet : Pålæg -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Rikke

Indsendt :



Ingredienser:
500 g.saltet, røget spæk
1 kg.æbler
 sukker
 salt
 
Opskrift:
Skær spækket i tern og steg det sprødt (lettest i ovn ved 210 grader) Æblerne skrælles og skæres i tynde både. Koges til mos ved svag varme med 2 spsk vand. Smag mosen til med sukker efter behov. Tilsæt 1/2 dl fedt fra det sprødstegte spæk. Smag til med salt. Serveres lunt med sprøde spækterninger på groft rugbrød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (18 stemmer)

Opskriften er vist 39739 gange,
og udskrevet 705 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per Johansen   -  2019-02-23 09:13:12
Dette er, hvad jeg kalder, rigtig æbleflæsk. Jeg har aldrig set en opskrift på det før nu, men jeg har lært at lave det af min mor, som kaldte det æbleflæsk. En af mine hjælpere kaldte det æblespæk. Prøv det, det smager rigtig godt.

Katrine  -  2012-08-26 15:20:04
Det hele var nemmere at lægge flæsk på rist og æbler, løg timian/rosmarin i bradpande neden under. ind i ovnen med det hele.

maria  -  2010-09-12 11:31:54
kald det fynsk igen, på fyn bliver de stegt på en pande som flæsken også har været på, så først flæsk på panden og når det så har fået lidt kommer æblerne