Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rugklapper 03

Rugklapper 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Lene D.

Indsendt :



Ingredienser:
 Dag 1:
200 g.rugmel
1.5 dl.vand
1 tsk.salt
5-10 g.gær
1 spsk.honning
1.5 dl.kærnemælk
100 g.knækkede rugkerner
 
 Dag 2:
200 g.hvedemel
1 reven gulerod
 
Opskrift:
DAG 1
Vand, salt, gær, honning og kærnemælk røres sammen. Rugmel og knækkede rugkerner røres i. Dæk skålen med film eller en plasticpose og stil den så koldt som muligt natten over. Alternativt, lad dejen hvile et par timer på køkkenbordet.

DAG 2
Næste dag røres hvedemel og den revne gulerod i. Dejen er så blød, at den af sig selv flader ud, når den hældes ud på et meldrysset bord. Skal være på ca. 15x30 cm. Der skæres 15 brød, som lægges på bageplade beklædt med bagepapir. Brødene hævet tildækket et par timer og pensles derefter med smør.
Bages ved 210 grader i 15 minutter

Tips:

Ca. 15 stk.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 6452 gange,
og udskrevet 122 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2013-08-13 15:37:42
Elsker disse - prøv også med rosiner og nødder istedet for gulerod