Tunmousse (a la Fionie)

Tunmousse (a la Fionie), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : SD79

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 ds.tun i vand eller olie
1 tsk.salt
 peber
1 tsk.dijonsennep
1 knsp.cayenne
2 spsk.tomatpuré
1 bdt.dild
2 spsk.friskpresset citron eller limesaft
3 dl.cremefraiche 18% eller 38%
3.5 Husblas, blade
 
 Fyld eller tilbehør:
0.5 bdt.radiser
2-3 stilkebladselleri
 
 Pynt:
1 lime eller citron
 
Opskrift:
Lad tunen dryppe af i en sigte. Skyl og hak dilden, men gem nogle kviste til pynt.

Blend tun sammen med salt, sennep, cayennepeber, tomatpuré, dild og lime/citronsaft til en ensartet masse.
Tilsæt creme fraiche og kør det hurtigt sammen.
smag til med evt. mere salt,peber eller cayenne.

Udblød husblasen i rigeligt koldt vand i 5-10 min, knug vand af, og smelt det i vandbad. Lad det køle lidt ad og pisk det i moussen i en tynd stråle.

Hvis man vil have bladselleri og radiser i moussen - som jeg gør - skal de skæres i små tern og blandes i nu.

Sæt koldt til det er stift.

Ved servering vendes moussen ud på et fad, og pyntes med dild og citron/lime både.
Evt. lægges selleri og radiser rundt om.
Kan suppleres med, salatbade, æg i kvarte, halve cherrytomater og madbrød/flutes.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tunmousse

karakterer:
Opskriften er vist 11222 gange,
og udskrevet 200 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu