Kyllingelever-patè med appelsin

Kyllingelever-patè med appelsin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet.

Indsendt af : G. Henriksen

Indsendt :     

Ingredienser:
300 g.kyllingelever
150 g.bacon i terninger
150 g.kyllingebryst i terninger
1 stort løg, hakket
0.5 økologisk appelsin
1 dl.appelsinjuice
1 tsk.knust korianderfrø
1 tsk.rørsukker
 
 SAUCE: hvis det er til forret:
0.5 glasribsgelè smeltes og røres sammen med
0.5 dl.portvin
 skal af 0.5 appelsin i tynde strimler
 
Opskrift:
Steg bacon til det er gyldent. Tilsæt det hakkede løg, og lad dem blive bløde, og fået lidt farve.
Skær leveren i mindre stykker, og op i gryden med dem.
Dernæst kyllingebrystet i tern, den 1/2 appelsin der er skåret i mindre stykker, med skal.
Kog det godt igennem.
Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det simre under låg i 20 minutter.
Blend massen godt til en ensartet masse.
Sørg for at bruge al væden, selvom massen ser ret fugtig ud. Den skal nok stivne. Sæt på køl i nogle timer.
Rør saucen sammen.
Anret på tallerkener, og form pateen til små æg med en ske.
Pynt med appelsinstrimler, og evt lidt grønt.

Tips:

Lækker som forret, men også i allerhøjeste grad i den daglige madpakke. Fedt procent er lavere end i mange købe leverpostejer. Reducer evt fedtmængden ved kun at bruge 100 g. bacon.





karakterer:
Opskriften er vist 6379 gange,
og udskrevet 155 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-05 10:37:14
En smagsoplevelse! Virkelig god!