Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Chokoladekage uden æg 03

Chokoladekage uden æg 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Kakao

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : LL

Indsendt :


Chokoladekage uden æg 03, billede 4 Chokoladekage uden æg 03, billede 1 Chokoladekage uden æg 03, billede 2 Chokoladekage uden æg 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Foodprocessor kan med fordel anvendes, ellers håndmikser.
Rør margarinen med sukkeret. Rør de tørre ingredienser i. Til sidst hældes mælken langsomt i under omrøring.

Bages i en smurt springform ca. 23 cm. i diameter, 45 min. ved 180 grader C. alm. ovn midt i ovnen.

Overtræk kagen med kakaoglasur eller smeltet chokolade, når den er kølet af, men stadig er lidt lun. Kan evt. pyntes med valnødder eller hakkede hasselnødder.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokoladekage uden æg

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (116 stemmer)

Opskriften er vist 142293 gange,
og udskrevet 1705 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8196 (1951 kcal)
KJ pr. Pers. 819 (195 kcal)
Vægt ialt 661 gram
Vægt pr. Pers. 66 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1240 KJ (295 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 8.2 gram
Kulhydrat 51.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kagelevrandøren til mødregruppen  -  2018-03-18 15:32:09
Brugte bagepulver istedet for natron. Gav den 30min istedet for 45. Det blev en super lækker og luftig chokoladekage. -eneste minus-jeg valgte opskriften til 10.personer og her var der kun nok til 4-5 kage entusiaster, så var nødt til at lave en potion mere.

  -  2014-02-16 15:35:15
45 min er alt for længe for sådan en lille kage, den blev helt sort i kanterne og bunden. :-(

stef  -  2013-11-28 11:22:14
Virkelig dårlig kage. Smager ALT for meget af natron.

Mia  -  2013-03-31 14:56:24
Hvor lang tid skal den have, hvis man bage den i nogle muffins forme.

Maj  -  2013-03-06 14:20:21
Hvor lang tid skal kagen bages?

mig  -  2013-02-11 19:03:54
hej brug bagepulver og ikke natron jeg har selv prøvet det og det smagt super godt med bagepulver, men med natron smager det ikke særlige godt fordi man kan smage natron meget i kagen

Marie  -  2013-01-30 15:34:37
Den er super god og smager rigtig godt !

Camilla  -  2013-01-22 17:11:56
Dejen var utrolig god - bedste dej jeg har smagt - men kagen var derimod en skuffelse. Smagte for meget af natron. Skulle nok have brugt bagepulver i stedet..

ch  -  2012-12-05 20:33:35
Den væreste kage jeg noglesinde har bagt kan IKKE anbefale den...

mig  -  2012-10-26 13:08:19
Smager kun af natron - æv... havde sådan glædet mig til chokoladekage..

Ida  -  2012-10-18 17:31:29
Det hjælper med bagepulver det smager super lækkert:) og masser af vanilliepulver skader ikke bare ikke alt for meget.og tag endelig smeltede chocoladeknapper og rør det godt sammmen og held det udover kagen mums lækkert:-) anbefaler kagen til chokolade elskere

ann sofie og josefine  -  2012-07-11 14:34:58
hmmm god kage men lidt tør men stadig en god kage

;)  -  2012-06-24 17:36:56
Den kage smager af gummi. Nedtur. Jeg ville ALDRIG anbefale en gummi lort til nogen.

Alexanders mor  -  2012-06-20 11:37:40
Min søn har selv bagt denne kage idag. Han er 9 år og valgte at lave den som muffins, hvor de dog skal have noget kortere tid end i en springform. Formene skal kun fuldes knap halvt. Vi erstattede margarinen med olie og reducerede sukkermængden en smule.

Nonstopkagelaver  -  2012-05-13 10:09:51
Jeg elsker virkelig den her kage, prøv at sætte det her ''glasur'' på: Flormelis (du kan selvvælge hvor meget der skal på din kage) Og blend hindbær ned i det, istedenfr vand!:). Muuums, nyd din kage:-D

MIG!  -  2012-05-08 16:17:24
Det smage vildt godt;) prøv uden kakao, men med glassur glassuren laves: Blænd hindbær (lige så mange du har lyst til) Brug det i stedet for vand, og blad de blændede bær i flormelis.

Marina  -  2012-05-01 09:52:40
En ting skal lige slås´FAST 225g mel er ikke nok, konstistensen skal have den alm tykkelse, og for smagens skyld anbefaler jeg DROP natron! Erstat med Bagepulver natron er sjældent godt end til andet end Æbelskiver.. og prøv og kom enten hakket mandler eller hasselnødder i de plejer at give en god smag,, og hvis i stadig sys den er lidt "kedelig" lav da en Oste vaniliecream og kom oven på....

  -  2012-04-13 18:34:24
Glæder mig til at smage den. Lyder rigtig god:)

Henriette  -  2012-04-09 19:45:38
Brugte 1/2 dl. mælk mere end skrevet, samt erstattede natron med 2 tsk bagepulver, det blev rigtig fint. Bager den gerne igen.. Smil

Karen  -  2012-03-19 19:04:09
Man skal altid have en syre i dejen, hvis man bruger natron. Ellers smager kagen af soda. Brug derfor kærnemælk i stedet for almindelig mælk. Så skal det nok blive godt. Alternativt kan natron erstattes af den dobbelte mængde bagepulver.

  -  2012-03-12 15:47:20
okay jeg gjorde sådan her : tog en skefuld bagepulver i stedet for 2 tsk natron tog en halv dl mere mælk og gav kagen 14 min og den blev perfekt :)

  -  2012-02-26 15:23:49
Håber den bliver lækker!

Sofie  -  2012-02-01 13:25:32
Er igang med at lave kagen, men er i tvivl? Er det okay at bruge olie i steddet for magarine??(-:

Mig  -  2011-12-30 21:34:47
Prøv at bruge bagepulver istedet for natron, måske?? :) Jeg har ikke selv prøvet, men da jeg så de andre kommentarer, kom jeg til at tænke på det ;) (Jeg ved ikke om det virker, så døm mig ikke, hvis det ikke virker!!!) Godt nytår :D VENLIGST MELD TILBAGE, MED OM DET VIRKER, ELLER EJ :D

  -  2011-09-27 14:11:33
Mmmmh lækkert!!!

puk  -  2011-03-30 14:45:12
kager er okay, og nem at lave. så ville godt lad andre prøve at lave den.

Smags dommeren  -  2011-03-19 17:50:47
ville bare sige at Natron skal puttes i meget præcise mængter ellers kommer den nok smage a natron men har endu ikke prøvet det

Nanna  -  2011-01-22 11:28:58
Hæslig kage. Kan langt fra anbefales. Smager kun af natron.

Anna  -  2011-01-17 15:39:52
Fin kage, men ikke den bedste;)

Lærke  -  2010-10-04 18:09:35
Er igang med at lave denne kage :-) den lyder super lækker. Dejen smager ihvertfald super godt!:-) ser frem til at smage den om 45 minutter :-)