|
| | Mørdej: Mørdej: | 50 | g. | smør50 g. smør | 50 | g. | flormelis50 g. flormelis | 0.25 | tsk. | salt0.25 tsk. salt | 100 | g. | hvedemel100 g. hvedemel | | | fintrevet skal af ½ citron fintrevet skal af ½ citron | | | kornene fra ½ stang god vanilje kornene fra ½ stang god vanilje | 2 | | æggeblommer2 æggeblommer | 1-2 | spsk. | mælk1-2 spsk. mælk | 25 | g. | smør til formene25 g. smør til formene | | | | | | Creme: Creme: | 4 | dl. | sødmælk4 dl. sødmælk | 6 | | kardemommekapsler let knuste6 kardemommekapsler let knuste | 1 | | lille stjerneanis1 lille stjerneanis | 80 | g. | rørsukker80 g. rørsukker | 1 | spsk. | maizena1 spsk. maizena | 3 | | hele æg, delt i blommer og hvider3 hele æg, delt i blommer og hvider | | | | | | Appelsinsalat: Appelsinsalat: | 2 | | store appelsiner2 store appelsiner | 3 | spsk. | finthakket mynte3 spsk. finthakket mynte | 2 | spsk. | rørsukker2 spsk. rørsukker | | | |
| |
Pisk smør, flormelis og salt sammen med en elpisker eller i en foodprocessor, og tilsæt hvedemel, citronskal, æggeblommer og vanilje, til dejen minder om brødkrummer. Saml dejen med mælken til en glat kugle.
Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet mindst 1 time.
Smør 4 små tærteforme (ca. 10 cm i diameter).
Rul dejen ud, beklæd de små portionsforme med den, og fjern overflødig dej fra formens kant. Dæk dejen med stanniol, og kom bønner i, så dejen ikke glider ned, når den bages.
Forvarm ovnen til 180°, og bag tærtebundene i ca. 6 minutter.
Fjern bønner og stanniol. Bag dem videre i ca. 3 minutter, så de bliver flot gyldne. Afkøl bundene.
Hæld mælken i en gryde, og tilsæt kardemomme og stjerneanis. Tag mælken af varmen, når den koger, og lad den stå i ca. 15 minutter, så den optager krydderiernes smag.
Pisk sukker, maizena og æggeblommer godt sammen, og sigt forsigtigt den lune mælk i, mens du pisker. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i æggemassen.
Hæld cremen i tærteformene, og bag tærterne i 8 minutter i en 180° varm ovn. Når de er flot gyldne, skrues varmen ned til 110°, og tærterne bages i 12 minutter, til cremen er stivnet. Afkøl kagerne helt, og servér med appelsinsalat.
Appelsinsalat:
Skær al skal af appelsinerne, og skær kødet i fileter ned mellem lamellerne. Pres saften fra resten af appelsinerne, og rør det med rørsukker og mynte. Hæld marinaden over appelsinfileterne.
|