Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Abrikos chaudeau

Abrikos chaudeau, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lise Olesen

Indsendt :



Ingredienser:
1 lagkagebund
1 dl.hvidvin
250 g.tørrede abrikoser
 
 Chaudeau:
4 æggeblommer
200 g.sukker
2 tsk.hvedemel
3 dl.hvidvin
 
 Marengs:
4 æggehvider
100 g.flormelis
 
Opskrift:
1. Læg abrikoserne i blød efter anvisningen på pakken.
2. Pil lagkagebunden i mindre stykker, der fordeles i bunden af et smurt ovnfast fad.
3. Dryp med hvidvinn og læg de udblødte, afdryppede abrikoser over.
4. Rør æg og sukker skummende.
5. Tilsæt melet og hæld forsigtigt vinen ved.
6. Pisk æggemassen over vandbad, til den tykner. Den må IKKE koge.
7. Hæld chaudeau'en over abrikoserne og lad det stå og køle af.
8. Pisk de fire æggehvider halvstive. Pisk flormelis i lidt efter lidt. Marengsmassen skal være stiv og blank.
9. Læg den øverste i fadet, der stilles i en varm ovn ved 200 grader, til marengsen er gylden.
10. Pynt eventuelt med udblødte abrikoser.

Tips:

Forarbejde: 20 minutter (uden udblødningstid) Tilberedning: 30 minutter


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1    (20 stemmer)

Opskriften er vist 9663 gange,
og udskrevet 93 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lise Olesen  -  2012-02-03 00:10:08
Jeg kom til at vælge forkert i hvilken ret det er. Det er en dessert, jeg ved bare ikke hvordan man laver det om.

  -  2011-10-03 18:33:51
Dette er da ikke en forret!?

  -  2010-03-20 11:17:20
Denne opskrift er vist næppe en forret!??