Syltede rødløg

Syltede rødløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødløg

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Syltede rødløg, billede 4 Syltede rødløg, billede 1 Syltede rødløg, billede 2 Syltede rødløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
   
  Lage:
2.5 dl. Rødvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2 Stjerneanis, hele
   
Opskrift:
Løgene pilles. Hvis det er store rødløg skære de i kvarte, så de stadig hænger sammen ved roden. Små rødløg kan syltes hele.

Lagen koges sammen og løgene tilsættes og det hele koger 2 minutter, og hældes på glas.





Beskrivelse:

Hjemmelavet syltede rødløg opskrift

Rå og stegte rødløg kan anvendes i et hav af opskrifter, men vidste du, at du kan tilberede rødløg syltede? Jeg kan allerede nu afsløre, at de smager fantastisk. Når først du én gang har lavet syltede rødløg med rødvinseddike, kan du ikke undvære dem. Og det bedste af det hele er, at de tager ingen tid at lave.

En gammel kending trender i køkkenet

I gamle dage syltede man rødløgene for at forlænge holdbarheden. Helt basalt bestod lagen af eddike, sukker og krydderier. I dag er syltede løg særdeles populære, og der eksperimenteres med flere forskellige smagskombinationer og konsistenser. Man kan med andre ord sige, at den helt gamle traditionelle syltning er blevet en trend på verdensplan. I denne opskrift laves de syltede rødløg med anis og rødvinseddike, men du kan sagtens give dig i kast med egne eksperimenter, når først du får smag for syltning.

Opbevaring af syltede rødløg

Når du er færdig med syltningen, bør du opbevare dem i køleskabet. Det er meget normalt, at den røde farve vil falme efter et par uger.

Indholdet af kalorier

Hvad indeholder syltede rødløg af kalorier? I denne opskrift indeholder 100 gram rødløg 112 kalorier. Syltede løg er en sund spise, som bl.a. indeholder antioxidanten antocyanin, der kan være med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Opskrifter med syltede rødløg

De syltede røde løg smager som sagt fabelagtigt i kombination med andre retter. Prøv f.eks. at tilsætte dem i en flæskestegssandwich, på smørrebrød, i wraps og burgere eller salater. De fungerer også godt som tilbehør til varme retter eller supper.

FAQ

Hvor længe kan syltede rødløg holde sig?

Holdbarheden på syltede rødløg er omkring 6 måneder, hvis du anvender en traditionel eddike/sukkerblanding og efterfølgende opbevarer dem på køl. I forbindelse med syltningen er det vigtigt at skolde glasset ordentligt, så det er rent og fri for bakterier. Du behøver ikke være bekymret for syltede rødløgs holdbarhed, hvis den røde farve falmer. Dette vil helt naturligt ske efter et par uger.

Hvad bruger man syltede rødløg til?

Syltede rødløg kan anvendes i et utal af andre retter. Prøv dem i burgere, wraps, supper, varme retter, på smørrebrød eller i sandwicher.

karakterer:
Opskriften er vist 54593 gange,
og udskrevet 748 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4553 (1084 kcal)
KJ pr. Portion 4553 (1084 kcal)
Vægt ialt 962 gram
Vægt pr. Portion 962 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 473 KJ (112 kcal)
Protein 0.8 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 27.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-01-04 23:43:46
Kan man fryse syltede rødløg

  -   2012-08-12 14:13:39
Jeg har lavet syltede rødløg med Cucina balsamico fra Rema 1000 i stedet for rødvinseddike - stjerneanis og vanille undlod jeg også, da jeg ikke havde nogen af delene - det var meget spontant jeg skulle bruge løgene i en sandwich med oksekød, så derfor måtte jeg nøjes med det jeg havde hjemme, hehe. Det blev altså virkelig godt, og var lynhurtigt at lave!

  -   2012-08-11 16:33:12
Jeg har lavet syltede rødløg med Cucina balsamico fra Rema 1000 i stedet for rødvinseddike - stjerneanis og vanille undlod jeg også, da jeg ikke havde nogen af delene - det var meget spontant jeg skulle bruge løgene i en sandwich med oksekød, så derfor måtte jeg nøjes med det jeg havde hjemme, hehe. Det blev altså virkelig godt, og var lynhurtigt at lave!

  -   2012-03-28 16:57:09
det smager bare fantastisk til dampede torsk i salat og til oksekød