mellemstore kødfulde cherrytomater500 g. mellemstore kødfulde cherrytomater
5
spsk.
timian5 spsk. timian
5
spsk.
godt groft salt f.eks. Læsø sydesalt5 spsk. godt groft salt f.eks. Læsø sydesalt
1
dl.
olie f.eks. rapsolie1 dl. olie f.eks. rapsolie
Opskrift:
Tomaterne skylles og halveres. Lægges med skindsiden ned på badeplade beklædt med bagepapir. De må kun ligge i et lag.
Olie, timian og salt røres sammen og pensles på tomaterne.
Der kan man fordel drysses lidt ekstra timian på.
Bages på nederst rille i en 100 grader C. alm. ovn i ca. 4 timer.
Tips:
Der kan også bruges rosmarin, basilikum eller andre krydderurter efter smag. Tomaterne kan henkoges i raps eller majsolie og dermed holde i en længere periode. Er rigtig lækre i salater.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 10198 gange, og udskrevet 155 gange.
Kommentarer
C. Larsen - 2009-08-13 00:17:22 Svits i stedet de små tomater i en anelse olie, tilføj hvidløg og rosmarin eller andet krydderi, så har du både et tilbehør til sauce (laks m.v.) og er meget fedtfattigt. Flødeost light kan tilsættes til sidst til tomaterne, så det bliver en mere fyldig sauce. Super lækkert.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider