Kødboller i krydret tomatsauce

Kødboller i krydret tomatsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Fars:
200 g.hakket lammekød
200 g.hakket skinkekød
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
1 finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
1 æg (str 2)
1 dl.letmælk
3 spsk.hvedemel
 
 Tomatsauce:
1 frisk, rød chilipeber
25 g.smør
2 hakkede, røde peberfrugter (ca. 200 g)
2 hakkede zittauerløg (ca. 100 g)
2 ds.hakkede tomater (a ca. 400 g)
1 tsk.groft salt
0.5 tsk.sukker
 
 Feta-drys:
100 g.Feta ost
3 stilke finthakket bladselleri (ca. 75 g)
 
 Pynt:
 Bladselleriblade
 
Opskrift:
Fars:
Rør de to slags kød med salt, til det er sejt (ca. 1 min). Tilsæt peber, løg og æg. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør mel i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time.

Tomatsauce:
Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberen (1 spsk i alt). Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits chili, peberfrugt og løg i ca. 1 min. Tilsæt hakkede tomater, salt og sukker. Kog saucen ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Form farsen med en spiseske til ca. 18 kødboller og læg dem forsigtigt og meget tæt ned i tomatsaucen. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Sluk - og lad retten stå ved eftervarmen i ca. 5 min. Smag retten til.

Feta-drys:
Hæld Feta osten til afdrypning i en sigte. Mos osten med gaffel og bland den med hakket bladselleri. Anret kødboller og den krydrede tomatsauce i varme portionsskåle. Drys med lidt af den smuldrede Feta og server resten i en skål ved siden af.






karakterer:
Opskriften er vist 22860 gange,
og udskrevet 371 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu