Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Asparges med butterdejssnitter og sauce mousseline med persille

Asparges med butterdejssnitter og sauce mousseline med persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges

Ukendt oprindelseslandKilde : Charlottes kogebog

Indsendt :


Asparges med butterdejssnitter og sauce mousseline med persille, billede 4 Asparges med butterdejssnitter og sauce mousseline med persille, billede 1 Asparges med butterdejssnitter og sauce mousseline med persille, billede 2 Asparges med butterdejssnitter og sauce mousseline med persille, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
16 friske hvide asparges
 En pakke frosne butterdejsplader
 
 Sauce:
3 æggeblommer
1 spsk.vand
3/4 spsk.citronsaft
50 g.smeltet smør
1 spsk.hvidvin
2 spsk.hakket persille
2 spsk.piskefløde
 Salt
 


Opskrift:

Rens og kog aspargesene ca. 10 minutter i saltet vand (2 tsk pr. l). Afkøl dem.

Butterdejen rulles ud til en tykkelse på ½ cm. Skær 8 trekanter ud (7 cm på hver side). Læg dem 2 og 2 oven på hinanden. Pensl med æg og tryk de to sider med en gaffel, og prik overfladen. Bag trekanterne 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Pisk æggeblommerne grundigt med vand, citronsaft og vin. Varm massen forsigtigt op i dampbad. Tilsæt smeltet smør lidt efter lidt. Saucen må ikke koge, kun lige jævne. Afkøl saucen og vend letpisket fløde heri.
Smag herefter til med persille og salt.

Retten portionsanrettes på 4 frokosttallerkener. Læg en flækket butterdejssnitte på hver tallerken, udfra denne stikker 4 asparges. Og på hele tallerkenbunden er smurt et tyndt lag sauce mousseline.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (8 stemmer)

Opskriften er vist 47988 gange,
og udskrevet 1556 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Magiske  -  2006-12-30 13:51:00
Fløde skal piskes og vendes i. Det er hvad gør det til en Mousseline. Ellers er det "bare" en hollandaise.


Superkokken  -  0000-00-00 00:00:00
Fløden er unødvendig


Klogeåge  -  0000-00-00 00:00:00
Fløden piskes til skum og vendes i


Endnu et brokhoved  -  0000-00-00 00:00:00
kom nu - hvor skal de 2 spsk piskefløde anvendes?


Brokhovedet  -  0000-00-00 00:00:00
hvor bruges de 2 spsk piskefløde?