En pakke frosne butterdejsplader En pakke frosne butterdejsplader
Sauce: Sauce:
3
æggeblommer3 æggeblommer
1
spsk.
vand1 spsk. vand
3/4
spsk.
citronsaft3/4 spsk. citronsaft
50
g.
smeltet smør50 g. smeltet smør
1
spsk.
hvidvin1 spsk. hvidvin
2
spsk.
hakket persille2 spsk. hakket persille
2
spsk.
piskefløde2 spsk. piskefløde
Salt Salt
Opskrift:
Rens og kog aspargesene ca. 10 minutter i saltet vand (2 tsk pr. l). Afkøl dem.
Butterdejen rulles ud til en tykkelse på ½ cm. Skær 8 trekanter ud (7 cm på hver side).
Læg dem 2 og 2 oven på hinanden. Pensl med æg og tryk de to sider med en gaffel, og prik overfladen. Bag trekanterne 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.
Pisk æggeblommerne grundigt med vand, citronsaft og vin. Varm massen forsigtigt op i dampbad.
Tilsæt smeltet smør lidt efter lidt. Saucen må ikke koge, kun lige jævne. Afkøl saucen og vend letpisket fløde heri.
Smag herefter til med persille og salt.
Retten portionsanrettes på 4 frokosttallerkener. Læg en flækket butterdejssnitte på hver tallerken, udfra denne stikker 4 asparges. Og på hele tallerkenbunden er smurt et tyndt lag sauce mousseline.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(8 stemmer)
Opskriften er vist 50835 gange, og udskrevet 1595 gange.
Kommentarer
Magiske - 2006-12-30 13:51:00 Fløde skal piskes og vendes i. Det er hvad gør det til en Mousseline. Ellers er det "bare" en hollandaise.
Superkokken - 0000-00-00 00:00:00 Fløden er unødvendig
Klogeåge - 0000-00-00 00:00:00 Fløden piskes til skum og vendes i
Endnu et brokhoved - 0000-00-00 00:00:00 kom nu - hvor skal de 2 spsk piskefløde anvendes?
Brokhovedet - 0000-00-00 00:00:00 hvor bruges de 2 spsk piskefløde?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider