sesamolie eller olivenolie5 spsk. sesamolie eller olivenolie
2
spsk.
sesamfrø2 spsk. sesamfrø
Drys: Drys:
Sesamfrø og eller havsalt Sesamfrø og eller havsalt
Opskrift:
Opløs gæren i det lunkne vand og rør halvdelen af melet i.
Bland salt og olie i.
Rør resten af melet i og ælt det til en let dejkonsistens. Hvis dejen virker for blød, så tilsæt lidt mere mel.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 20 min.
Sæt ovnen til 200 grader.
Del dejen i 2 stykker og rul den ud til ½-1 cm tykkelse (en firkant på ca 20 20 cm)
Brug rigeligt med mel på bordet og på kagerullen, så dejen ikke hænger fast.
Pensl med vand. Strø sesamfrø og eller salt over. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger. Det gøres nemt med en pizzaskærer.
Sno stængerne let og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i yderligere 10 min.
De bages i ovnen i ca 20 min til de er gyldne.
Hvis dine grissini ikke er helt sprøde, så kan de efterbages i ovnen. Sluk for varmen og åben lugen, så tørrer de hurtigt.
Tip:
Du kan lave mange varianter af dine grissini - prøv fx at udskifte: 2 spsk sesamfrø med 2 tsk tørret rosmarin, 6 dl hvedemel med 4 dl hvedemel og 2 dl grahamsmel. Skal således kun drysses med salt.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.4
(17 stemmer)
Opskriften er vist 34654 gange, og udskrevet 900 gange.
Kommentarer
Joan - 2016-11-05 14:49:38 Hvor lang tid kan g Grissiner gemmes i flere dage eller kan de fryses
Edda oddsson - 2016-07-16 09:54:36 det smager meget godt
Britta - 2012-12-02 23:06:02 fantastiske
Maria - 2009-09-11 10:11:59 Det er de bedste brødstænger jeg har smagt...(:
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider