Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rugbrød i Bagemaskinen

Rugbrød i Bagemaskinen, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Rugbrød i Bagemaskinen, billede 4 Rugbrød i Bagemaskinen, billede 1 Rugbrød i Bagemaskinen, billede 2 Rugbrød i Bagemaskinen, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
350 gram Sigtemel
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
11 gram Tørgær
   
Opskrift:
Hæld vand og kernemælk i bagemaskinen.

Kom så mel i bagemaskinen. Lav en lille fordybning til tørgæren i toppen, hvis der er forsinkelse i bagetiden (timer).

Indtast så program og indstil bruningsgraden.

Når det er færdigt tages det straks ud af bagemaskinen. Fold et vådt viskestykke uden om rugbrødet i ½ time det gør at det ikke bliver så hårdt i kanten.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (10 stemmer)

Opskriften er vist 69295 gange,
og udskrevet 2234 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9485 (2258 kcal)
KJ pr. Brød 9485 (2258 kcal)
Vægt ialt 1119 gram
Vægt pr. Brød 1119 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 847 KJ (201 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 1.3 gram
Kulhydrat 43.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Carina  -  2016-02-20 19:26:50
Hvad program skal jeg bruge? Jeg har en melissa. Og har lige fået den. Nogen der har flere gode opskrifter på groft brød,da jeg er på diæt. Hilsen carina

Regitze  -  2014-03-17 19:49:45
Kunne man komme kerner i når man bager det??? Nogen der har prøvet?

Sanne Damkjær  -  2013-02-17 17:14:19
Til Dianna ang. krogen i bunden af brødet. Der er 2 ting du kan gøre. 1. når maskinen er færdig med at ælte, tager du krogene ud, og lukker låget igen, så maskinen hæver og bager videre, så er der kun det lille hul fra krogene i bunden af brødet. 2. Lad brødet hvile lidt længere tid efter endt bagning, inden du tager det ud, så det når at sætte sig, og den kondens der dannes kommer også på krogene, og så bliver hullet knapt så stort ..... fandt jeg ud af, da jeg havde glemt at jeg havde sat et franskbrød over engang. Det var så godt som blevet koldt, og den ekstra tid franskbrødet havde fået, gjorde at det var nemmere at få det ud af formen. Mht. størrelse og mængde, så regner man jo bare det hele sammen. Som udgangspunkt vejer 1 ml vand 1 gram, så 1 dl. er jo så 100 g. og det samme gælder kærnemælk, så her er der 500 gram væske, og 600 g. mel, hvilket så svarer til 1100 gram brød.

Dianna  -  2012-05-28 10:45:14
jeg syntes,det er smadderirriterende,at krogen altid sidder i brødet,når det er færdigt.Jeg har prøvet flere forskellige ting såsom at smøre den ind i olie,før start.Men alligevel ender jeg med et brød med hul i bunden.har nogen en god ide??

Alvin  -  2012-05-19 08:11:47
Vi har en Melissa. Hvilken program skal vi bruge?

Per  -  2011-04-23 18:43:32
Mener at der står i instruktionerne til bagemaskinen hvilke nængder der bruges til maskinen, vi har gjort så det er nemt at ændre størrelsen på opskriften så det passer.

Hans E. Pedersen  -  2011-04-08 16:47:18
Vi har en bagemaskine XBM1, og opskriften her oplyser ikke noget om bagemskinens størrelse, og det er jo ike lige meget med ingrediensernes mængde. Hvilen størrelse bagemaskine er denne opskrift til ?

Per  -  2010-03-07 14:40:56
Vi har bagt fuld portion af denne opskrift i en melissa bagamaskine selvom den ellers kun kan tage 750 gram. brødet hæver ikke så meget, men den lød nu godt nok lidt anstrængt da den æltede.