Marinerede Tigerrejer på sort pasta

Marinerede Tigerrejer på sort pasta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 personer

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ej fryseegnet

Indsendt af : Jannike

Indsendt :

Ingredienser:
20-25 frosne afskallede/pillede tigerrejer - gerne med halen
300 g.sort pasta
2 dl.økologisk piskefløde
1 bakkefriske sugarsnaps (tykke
 ærtebælge)
0.5 dl.hvidvin
 
 
Opskrift:
Aftenen før: tag rejerne fra fryseren og læg dem på dyb tallerken i køleskab natten over.
Om morgenen:
Marinade til tigerrejer:
1 dl. limesaft
½ dl. soya
2 fed hvidløg
1 hakket forårsløg
1 rød finhakket chili inkl. en del af kernerne eller 1 spsk. tørret chilli

Bland marinaden, læg de optøede rejer i en frysepose, hæld marinaden ved og sug luften ud af posen, hvorved marinaden dækker alle rejerne. Læg rejerne i køleskab til ca. 1 time før de skal til beredes. Hæld rejer og marinade over i en bred skål så det hele kan temperere inden de skal på panden. De bliver let gummiagtige hvis de kommer iskolde over på varm pande.

Sæt en stor gryde vand på kog og sæt samtidigt en pande til opvarmning.Læg sugar-snapperne i skål med vand så det dækker og giv dem 900w i 3 minutter i micro'en eller så de er kogte men stadig sprøde. Når vandet til pastaen koger og når en klat smør er smeltet på panden hældes den sorte pasta i gryden sammem med lidt salt og rejerne lægges på panden. Der skal være god varme på panden, men smørret må under ingen omstændigheder ryge eller blive mørkt/sort! Tigerrejerne skal steges maks 45 sekunder. Ligger de på længere bliver de gummiagtige. De skal derfor vendes hurtigt rundt så de allesammen får lidt tid på begge sider.Tages af og ligger på tallerken - utildækket - ellers steger de videre. Kog panden af med hvidvin og piskefløde. Tag pastaen af når den er al dente - den må ikke b live smattet! Læg nette små portioner pasta midt på en hvid tallerken, læg en krans af ca. 5 tigerrejer på toppen. Drys de ituskårne sugarsnaps i en krans rund om pastaen og giv to-tre spiseskefulde af pandesaucen i en ring rundt over sugarsnapsne. Ikke over rejerne - det ødelægger helhedsindtrykket.

Tips:

Pas på rejerne - hvis de får for meget bliver de gummiagtige og sejge.


karakterer:
Opskriften er vist 10941 gange,
og udskrevet 156 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Cecilie  -  2009-11-06 21:59:31
Rigtig dejlig ret, men syntes det blev lidt for syrligt med så meget lime. Derfor tror jeg godt man kan nøjes med 0,5 dl lime, da det var meget voldsomt med meget syrlige rejer OG meget syrlig sovs - dog hjalp det på sovsen at komme lidt sukker i. Kunne også være rigtig lækkert med nogle cherrytomater. Min veninde og jeg nødt retten rigtig meget!