Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Dortes Grovboller

Dortes Grovboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 40 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : plyt

Indsendt :


Dortes Grovboller, billede 4 Dortes Grovboller, billede 1 Dortes Grovboller, billede 2 Dortes Grovboller, billede 3
Fotograf: plyt  

Ingredienser:
500 gram 5-korns blanding 5-korns blanding består af:
Knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner, sesamfrø, solsikkerkerner, hørfrø.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 dl. Rapsolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
200 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
125 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
700 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
5 dl vand og 5 kornsblandingen røres, koges op og hældes i en stor skål.
-
200 gr hasselnøddekerner deles i halve og kommes i.
-
2 dl koldt vand, 1 dl rapsolie, salt og sukker kommes også i.
-
50 gr gær smuldres i og der røres godt rundt.
-
Derefter kommes 125 gr rosiner i.
-
Så skal der æltes mel i, så det bliver en god dej.
-
Hæver i en halv time.
-
Derefter rulles dejen ud i ca 1 cm tykkelse og stikkes ud med et glas (ved at gøre det på denne måde, kan de gå i brødristeren) – lægges på bagepapir og hæver i en time – pensles så med æg.
-
Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter til de har en pæn farve.
-
Lige til at putte i fryseren i stor pose og tage op efter behov.

Tips:

hjemmelavet opskrift - efter mange års tilretning.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (53 stemmer)

Opskriften er vist 65937 gange,
og udskrevet 743 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 30350 (7226 kcal)
KJ pr. stk. 758 (180 kcal)
Vægt ialt 2381 gram
Vægt pr. stk. 59 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1274 KJ (303 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 13.0 gram
Kulhydrat 40.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

soren  -  2017-02-17 03:18:13
skal de bages i nederste rille eller i miderste rille i ovnen?

  -  2014-01-12 01:11:38
Vand og 5-kornsblandingen hældes i en gryde og når det bobler godt, tages det af varmen = koges op.

Ham  -  2014-01-10 15:25:58
Hvad mener man med vand og 5 kornsblandingen skal koges op ?

Plyt  -  2011-11-18 21:23:32
Med hensyn til sukker kan de sagtens bages uden. Jeg har bare hørt at det har indflydelse på gæren, derfor kom det i. Opskriften er en stille protest mod de købte boller, der får 3 kerner i og så kaldes grovboller. Derfor har jeg lavet opskriften, ikke for at lave en slankeopskrift. Mine nu voksne børn har altid spist dem, med eller uden pålæg. Det er nemt at snuppe et par stykker i fryseren om morgenen, når man har travlt

Elisa  -  2011-05-17 10:45:36
Kan de laves uden sukker eller evt et alternativ?

Thomas  -  2011-04-11 18:21:04
Disse grovboller ligner noget der er løgn, men hold da op hvor smager de altså bare godt. Jeg fik godt 15 stk. ud af en halv portion, og jeg bagte dem i 13 minutter ved 180 grader i en varmluftsovn. Tak for opskriften - mums.

Frk.Forår  -  2011-02-16 18:06:59
Tusinde tak - fuldsændigt fantastiske boller, lige hvad jeg har ledt efter. Mums

Plyt  -  2010-06-10 23:25:44
Der bliver ca 40 boller af en portion ved at bruge et alm. glas og de kan sagtens bages uden rosiner og nødder (Så bliver der selvfølgelig lidt færre). Og til Malene: Held og lykke med de enorme brød.

Sofie  -  2010-05-26 09:19:24
Kan de bages uden nødder og rosiner?

Malene  -  2010-05-24 11:17:16
Har lavet 18 stk. ud af en portion - og sikke nogle bamser! Hold da op. Dejligt med en opskrift hvor de virkelig hæver! Og skønt, at vi uerfarne kan "udnytte" de erfarne! :) De er i ovnen nu, så har ikke smagt dem, men de ser brand gode ude!

  -  2010-04-29 21:01:28
De er virkelig, virkelig gode :) Istedet for rosiner, putter jeg gulerødder i ;) og bruger fuldkorns mel ;)

  -  2010-02-08 10:11:39
ja kære svigerinde, grove det er de, men - rosiner er de gode, dem vil jeg da godt bage igen

Emma  -  2009-08-13 14:54:05
Rigtig gode, det er de groveste grovboller,jeg har fået. Lige hvad,jeg har ledt efter