Flødekartofler med Mornaysauce

Flødekartofler med Mornaysauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
BuffeterRet : Buffeter - Diverse buffetretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Straube

Indsendt :      Red :
Flødekartofler med Mornaysauce, billede 4 Flødekartofler med Mornaysauce, billede 1 Flødekartofler med Mornaysauce, billede 2 Flødekartofler med Mornaysauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Mornaysauce 14% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Mornaysauce kan købes på papkarton med 5 dl.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Paprika
   
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Hæld kartoflerne i en bradepande.

Bland fløde og Mornaysauce og hæld derover. Krydre til sidst med Salt, peber og evt. paprika.

Bages i ovn ved ca 200 grader, 40-50 min.





karakterer:
Opskriften er vist 120862 gange,
og udskrevet 1088 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (84 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14705 (3501 kcal)
KJ pr. Pers. 3676 (875 kcal)
Vægt ialt 2000 gram
Vægt pr. Pers. 500 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 735 KJ (175 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 13.1 gram
Kulhydrat 11.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-06 13:20:47
Jeg laver altidflødekartofler med mornay sovs, skæt fløde og noget paprika i . dog bruger jeg skivede kartofler fra frost og gir det gerne halvanden til 2 timer .. det blir bare UUUHM ..

  -   2010-11-26 17:08:27
bruger samme nemme opskrift, dog 1.5 time så bliver det rigtig lækkert

  -   2010-07-29 19:11:28
det er en meget dårlig opskrift på flødekartofler. De bliver alt for vandet og selvom kartoflerne fik 50 minutter ved 200 grader så var de stadig væk rå! Der skal mindst 1½ time i ovnen før det kan spses.

  -   2010-05-30 21:49:28
Gerne med mælk og drysses så med salt, peber og hakket muskat. Skal det være rigtigt godt, så en gang skinkestrimler i også.

  -   2010-02-26 19:00:42
Jeg laver det på samme måde men bruger dog mælk i stedet for fløde. Det er lige så godt og fedtfattigt :-)