lammekød, Hals eller bryst 1500 g. lammekød, Hals eller bryst
vand vand
salt salt
6
hele
peberkorn 6 hele peberkorn
1
gulerod 1 gulerod
1
porre 1 porre
1
bdt.
dild 1 bdt. dild
Sauce: Sauce:
2
spsk.
smør 2 spsk. smør
3
spsk.
hvedemel 3 spsk. hvedemel
4
dl.
suppe 4 dl. suppe
1
citron 1 citron
2
spsk.
finthakket dild 2 spsk. finthakket dild
1
æggeblomme 1 æggeblomme
1
dl.
fløde 1 dl. fløde
Opskrift:
Skyl kødet i vand og læg det i en gryde.
Kom så meget vand ved at kødet dækkes.
Lad det koge op, fjern skummet, tilsæt salt og peber, og lad det koge sammen med de rensede grøntsager, til kødet er mørt, ca. 1 time.
Sauce:
Smørret smeltes i en gryde.
Rør melet i og afbag med suppen.
Lad saucen koge godt igennem og smag til med salt, citronsaft og dild.
Rør æggeblommen sammen med fløden, kom lidt af saucen i og hæld det hele tilbage i gryden.
Lad saucen varme igennem uden at koge.
Skær kødet i passende stykker, og server med sauce og kogte grøntsager.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(4 stemmer)
Opskriften er vist 16668 gange, og udskrevet 281 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider