Flamberede kammuslinger med citrussalat

Flamberede kammuslinger med citrussalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Muslinger - Kammuslinger

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ask

Indsendt :     

Ingredienser:
8 store kammuslinger
6 cl.cognac
 Smør
 Salt
 peber
 
1 lime
 
1 appelsin
0.5 citron
1 forårsløg
 Olivenolie
 Salt
 peber
 
1 håndfuld friseesalat
 
Opskrift:
Skær skrællen af citron, grape og appelsin, ved at skære top og bund af, skær ned langs frugten og fortsæt næste skær langs kanten af det hvide af skrællen i det forrige skær (så alt det hvide er vk). Filleter frugterne, ved at skære ned langs hinderne. Del fileterne i tre/fire stykker og skær forårsløget i fine skrå skiver. Bland citrus, forårsløge og hæld godt med olivenolie over og krydder med rigligt salt og peber og lad det trække.

Skær 8 fileter af lime

Varm smøret op i en pande, og steg kammuslingerne i ca. 1 minut på den ene side, vend dem og steg i ca. 1/2 minut. Hæld cognacen over og antænd med det samme, lad det flambere til alkoholden er fordampet.

Læg lidt salat på en desserttallerken, top den med citrussalat og placer 2 kammuslinger oven på og læg en limefilet på hver kammusling. Server evt. med et godt flute og mousserende vin.

Tips:

Citrussalaten kan jursteres efter smag, ved at bruge alternative citrusfrugter.





karakterer:
Opskriften er vist 18593 gange,
og udskrevet 388 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-09-29 20:33:00
Kan man tilberede kammuslingerne på andenvis end flambering? Synes det er lidt et overkill at købe en hel cognac for dette.

  -   2011-04-09 15:10:30
genial opskrift, prøv med mandariner i salaten, heller ikke dårligt...!

  -   2009-06-15 13:47:18
Jeg har droppet limefileterne, da jeg syntes at det bliver for bittert.