Koge æg energibesparende

Koge æg energibesparende, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
½ dl.vand
 æg
 
Opskrift:
Ca ½ dl vand kommes i en mindre gryde, æggene kommes i og gryden sættes på komfuret. Tænd på fuld varme. Når det damper kraftigt ud af låget slukkes for gryden.

Gryden skal stå på varmen i 10 min, hvorefter gryden tages af og kommer koldt vand på æggene.

Tips:

Virker bedst på elkomfur da gas ikke giver eftervarme. Ved gaskomfur kan forsøges at pakke gryden ind i håndklæder og sætte gryden under dynen i 10 min efter der slukkes for gassen.

Giv æggene et lille prik/hul i den tykke ende, så revner de ikke under kogningen

karakterer:
Opskriften er vist 28428 gange,
og udskrevet 187 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-24 15:07:32
For at sikre sig æggeskallen kan skrælles hver gang bør du KUN koge friske æg OG det hårdkogte æg skal have et kulde-chok lige efter det er færdig kogt f.eks. en skål med is-koldt-vand (bogstaveligt). Hvid du opbevare de kogte æg i køleskabet mere end 2 dage efter de er blevet kogt kan det også være svært at skrælle dem. Hvordan du kan kontrollere om dit rå æg er frisk, gammelt eller kogt? Tag et æg og spin det mellem to fingere på køkkenbordet, et kogt æg rotere meget hurtigere end et rå æg! Nu ved du dit æg er råt men er det for gammelt? Medens ægget rotere, stopper du ægget og slipper det omgående, hvis ægget fortsætter med at rotere er det frisk! Der er flere andre måder at kontrollere dit rå æg på, f.eks. Flyde test: Fyld en glas skål med koldt vand (dobbelt så meget vand som ægget er højt) og se om ægget synker til bunds, hvis det lander på siden og bliver liggende på bunden af skålen er det et meget frisk æg. Hvis ægget "hopper" lidt op og ned er det omkring en uge gammelt. Hvis ægget står op med den tykke ende pegende opad er ægget tæt på 3 uger gammelt. Hvis ægget kommer tilbage til overfladen af skålen er det dårligt og bør smides ud. Ryste test: Ryst ægget let og hold det op til øret, hvis du høre en skvulpende lyd er ægget formodentligt dårligt, check med "Flyde" testen eller den ... Visuel test: Det er ikke til at blive forvirret over kvaliteten på et råt æg som er slået ud på en tallerken, hvis blommen står op og æggehviden bliver sammen samt hviden er lidt gullig eller grønlig og fast er ægget meget frisk, hvis æggehviden flyder over hele tallerkenen som vand, er gennemsigtig og blommen er flad er det et æg som bør arkiveres i vasken, ægget vil formodentlig også lugte, friske æg luger ikke!

  -   2014-10-23 19:30:15
Hvad gør man for at skallen altid løsner (det vil sige ikke hænger i)