Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sortebærsaft – sotebær saft

Sortebærsaft – sotebær saft, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SyltningRet : Syltning - Saft

Hovedingrediens : Bær - Sortebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 l.sortebær
3-4 dl.Vand
1 citron skal heraf
 
 Pr. l. saft:
375 g.sukker
 Evt.1 spsk. Konserveringsvæske
 
Opskrift:
Skyl bærrene og hæld dem i gryden. Kom vandet og den tyndskrællede skal af en citron ved. Varm op og kog, til bærrene er bristede.

Hæld dem i en fin sigte eller et geleklæde (et tyndt rent stykke tøj), som i forvejen er skoldet. Bind det på en omvendt taburet eller lignende, før syltetøjet hældes i. Stil det koldt nogle timer, eventuelt til næste dag.

Mål saften, tilsæt sukkeret og kog det langsomt 4-5 minutter. Fjern skummet (tilsæt konserveringsvæske, hvis opbevaringsforholdene er mindre gode), og hæld straks saften på rene tørre flasker.

De afkogte bær kan koges af med vand til saftsuppe.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6531 gange,
og udskrevet 105 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2018-09-08 19:57:25
God opskrift, men bare lidt mindre sukker, 350 g er den også sød i smagen. Vi drikker den ren som en lille snaps hver dag. Rigtig gode vitaminer. Mvh Fru Rasmussen