Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gratineret hummer og kammuslinger

Gratineret hummer og kammuslinger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Diverse Skaldyr - Diverse skaldyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 hummer på 500 g.
8 storekammuslinger
1 storartiskok
 
½ dl.hvidvin
2 dl.vand sabayon
4 spsk.cremefraiche 38 %
6 æggeblommer
1 bdt.purløg
2 spsk.citronsaft
 
4 toast
 
Opskrift:
Hummerne tilberedes efter kogemetoden. Kødet pilles ud af klørene og halerne og skæres ud i grove tern.

Kammuslingerne dampes i vand og hvidvin med lidt salt og skæres ud i grove tern.

Stokken brækkes af artiskokken og den koges i 12 min. i vand tilsat citron og salt. Bladene pilles af og nogle af dem gemmes til at pynte med. Bunden renses for fiber og skæres ud i samme størelse stykker, som hummerne.

Cremefraiche, æggeblommer, citronsaft og lidt salt, sættes på varmen i en gryde og der piskes kraftigt til sabayonen er varm, tyk og luftig. Den afkøles og de hakkede purløg tilsættes.

Hummer, kammuslinger og artiskok blandes og fyldes i de tomme hummerskaller. Så overhældes de med sabayonen og gratineres under grillen i ovnen, til de er gyldene. Pas på - der er kun få sekunder fra de begynder at tage farve, til de er færdige.



karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 19798 gange,
og udskrevet 365 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu