Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Jordbærkage 04

Jordbærkage 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

DiverseRet : Diverse - Diverse

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
300 g.hvedemel
200 g.Smør
100 g.Sukker
1 Æg
 
200 g.Mørk Chokolade
5 dl.Fløde
 Vanilje
2 spsk.Sukker
 Friske Jordbær (eller sæsonens andre friske bær
 
Opskrift:
Bund/ mørdej:
Til 2 bunde.

1. Bland mel og sukker sammen, og hak det kolde smør i.

2. Smuldr dejen med fingrene, til der ikke er flere store klumper af smør. Tilsæt ægget og ælt dejen hurtigt sammen til den er ensartet og glat.

3. Form dejen til en kugle og tryk den flad. så er den nemmere at rulle ud, når du skal bruge den. pak den i film og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

4. Del dejen i to, og rul dejen ud og kom den i en tærteform.

5. Bag den i ovnen i ca. 12 minutter ved 200 grader (varmluft 180 grader)

6. Køl bunden af.

Fyld:

1. Smelt chokoladen i et vandbad. Pensl de bagte bunde med chokoladen.

2. Bland sukker og vanilje i fløden og pisk den til flødeskum. fordel fløden i de 2 bunde med den tørre chokolade og kom jordbær ned i tærten

Velbekomme


Tips:

Du kan også lave mørdejs kager ud af dejen og pynt dem med glasur. Det er vigtigt at dejen hviler på køl. Ellers er den svær at rulle pænt ud. Mørdejen kan holde sig et par dage i køleskabet. Du kan fryse den ned og tage den op et par timer inden du skal bruge den. er den kold og hård, når du skal rulle den ud kan du lade den ligge i ca. 10 min, ved stuetemperatur. så er den nemmere at arbejde med






Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærkage

karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 7383 gange,
og udskrevet 91 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu