smeltet magarine (afkølet)200 g. smeltet magarine (afkølet)
200
g.
gær200 g. gær
2
æg2 æg
2
kg.
hvedemel2 kg. hvedemel
1
tsk.
salt1 tsk. salt
Pensling: Pensling:
2
æg2 æg
lidt
vand lidt vand
0.25
tsk.
salt0.25 tsk. salt
Opskrift:
Gæret opløses i det lunkne vand, og herefter kommes resten af ingredienserne i. Der skal omrøres grundigt, og der kan altid tilsættes mere mel, hvis dejen er for klistret.
Derefter sættes dejen til hævning i ca. 30 minutter - husk, at bruge en stor skål, da dejen ellers vil 'kravle' over skålens kanter.
Når dejen har hævet, slås den ned og æltes lidt. Derefter formes bollerne og sættes på en bageplade, hvor de hæver yderligere 15 minutter. Bollerne pensles, og bages ved 200 grader i en forvarmet ovn, i ca. 30 minutter.
Tips:
Kan sagtens fryses, og smager nybagte hvis de bliver frosset ned, lige efter de er taget ud af ovnen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(3 stemmer)
Opskriften er vist 9128 gange, og udskrevet 116 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider