Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Krondyrkølle med solbærsauce,ovnbagt forårsløg og kartoffelmedalje (Kronvildt)

Krondyrkølle med solbærsauce,ovnbagt forårsløg og kartoffelmedalje (Kronvildt), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Krondyrkøllesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Krondyrkølle med solbærsauce,ovnbagt forårsløg og kartoffelmedalje (Kronvildt), billede 4 Krondyrkølle med solbærsauce,ovnbagt forårsløg og kartoffelmedalje (Kronvildt), billede 1 Krondyrkølle med solbærsauce,ovnbagt forårsløg og kartoffelmedalje (Kronvildt), billede 2 Krondyrkølle med solbærsauce,ovnbagt forårsløg og kartoffelmedalje (Kronvildt), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.krondyrkølle barderet med bacon fra din mesterslagter
2 spsk.olivenolie
4 knuste enebær
1 fedknust hvidløg
 
 Sauce
50 g.hakket skalotteløg
1 tsk.olivenolie
2 dl.solbærsaft
1 spsk.Balsamico-eddike
1/2 l.kraftig vildtbouillon
 Salt
 peber
 
 Kartoffel medalje
4 skrællede bagekartofler
200 g.skrællet knoldselleri
2 spsk.smør
½ dl.fløde
 Olie til stegning
 Salt
 peber
 
 
16 letkogte forårsløg
100 g.nødder
50 g.smør
 


Opskrift:

Brun stegen på en pande og læg den i et ildfast fad. Smør stegen med en blanding af olie, enebær og hvidløg. Sæt køllen i en forvarmet 160 grader C. alm. ovn og steg ca. 1 time (kernetemperatur 65°). Køllen skal hvile tildækket i ca. 25 min. før udskæring.

Skalotteløget sauteres i olie, tilsættes solbærsaft og eddike, der koges ned til 1 dl, og vildtbouillonen hældes ved. Koger i 4 min og jævnes (spørg din slagter om vildtbouillon).

2 bagekartofler rives og steges som 8 små pandekager (6 cm i diameter) på en slip-let pande, til de er gyldne på begge sider. 2 bagekartofler og selleri koges i vand til mos. Vandet hældes fra, smør og fløde hældes i, og der røres til en lind masse. Mosen lægges mellem pandekagerne som en medalje.

Læg de forkogte forårsløg i et ildfast fad og fordel nødder og smør over. Sæt det i ovnen de sidste 10 minutter af stegens stegetid. Krydres med salt og peber.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (33 stemmer)

Opskriften er vist 128890 gange,
og udskrevet 5691 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Danny  -  2013-07-18 15:56:00
Tranebær kan altså også bruges tror jeg vil prøve den med vildsvin


Naja  -  2012-12-18 15:37:39
Virkelig lækker ret:-)


Per  -  2012-02-03 14:11:11
Ribena går fint an. Vi har selv barderet og snøret køllestegen på billedet, så nej det er ikke en hel kølle, men et stykke af kølle.


Sara  -  2011-11-28 16:10:05
Vil meget gerne lave denne ret til min mor, der har fødselsdag i morgen og elsker vildt, men har et spørgsmål: Når der står "2 dl. solbærsaft", er det så en koncentreret saft tilsat sukker, der menes? Jeg har almindelig koncentreret Ribena med sukker i køleskabet - går det an? På forhånd tak for svar!


Uhhmm :)   -  2010-11-12 17:47:17
En super lækker ret, der tog kegler ved middagsselskabet. Måtte endda give opskriften videre og den er allerede genbrugt med stor success! Virkelig lækker!


  -  2010-09-14 10:01:19
kan man bruge en mørbrad fra kronvildt??


Per  -  2010-01-16 22:45:55
Måske det er uden ben, dem du kan købe i net. Men den er jo så udskåret.


sol  -  2009-10-23 09:32:58
jeg er noget i tvivl har en hel krondyrs kølle på 10 kg u ben ... vil gerne bruge denne opskrift men hvad n´med køllen ..hvor længe skal den stege


pip  -  2009-06-04 13:09:08
Herlev Gastro Klub har testet denne solbær sauce, og sikken en himmelsk oplevelse, passer perfekt til krondyr.


Johnny kolling  -  2009-03-21 19:18:20
Helt rigtigt Bente en krondyr kølle vejer en hel del mere end 1 kg


bente sander  -  2008-05-22 09:30:08
"Krondyrkoelle" er misvisende. Der findes ikke koeller paa 1 kg. Du er noedt til at praecisere hvilken del fra koellen du mener. Bare et godt raad, saa folk ikke "smutter" inden de har proevet opskriften.


Maria  -  0000-00-00 00:00:00
SUPER


  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækker ret, som vi lavede til nytårsaften... Kartoffel/sellerimosen kan dog ikke laves i forvejen, da den hurtigt bliver kold. Kartoffelpandekagerne brænder let på, men hvis man benytter et at de dér stegeunderlag, så går det fint.