Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sprængt oksespidsbryst (Sprængning)

Sprængt oksespidsbryst (Sprængning), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2 kg.oksebryst
 
 Saltlage:
550 g.salt
80 g.mørk farin
3 l.vand
 
 Kogelage:
1 løg
2 gulerødder
1 porre med meget af det grønne
2 skiver selleri-hovede
2 fedhvidløg
1 dl.persillekviste (eller 100 g grønne aspargesstilke)
2 laurbærblade
10 peberkorn
1 kvisttimian
 


Opskrift:

4-5 døgn i forvejen sprænges kødet: Kog saltlagen op, og køl den HELT af igen før lagen hældes over kødet i en plasticbeholder (lagen skal dække kødet). Læg en tallerken over for at holde kødet nede.


Kødet tages op af lagen efter 4-5 dage og koges i nyt vand (uden salt) tilsat krydderurter og grøntsager, ved meget svag varme varme (skal akkurat boble) i 4-5 timer. Sluk og lad kødet blive helt koldt i suppen (tager et par timer).


Når det er kølet af, fjernes ben og så meget fedt som muligt. Kødet presses i en plasticform med fibrene på langs (så de skæres igennem, når man senere skærer skiver af det).


Skæres i tynde skiver og serveres med nye kartofler og gulerødder, med stærk sennep eller med peberrodssovs/flødepeberrod.

Tips:

Saltlagen kan gemmes i køleskabet og bruges igen - den bliver kun bedre af det.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)

Opskriften er vist 60447 gange,
og udskrevet 1050 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mona Erhald  -  2018-05-26 16:13:51
Perfekt opskrift til sprængt oksebryst..


Flemming Nielsen.  -  2017-12-11 22:37:24
Kan man ikke komme lage og kød i en frysepose - så er det dækket?


Hanne  -  2016-01-26 13:34:37
Jeg bruger altid denne opskrift.